Arboretum Kalmthout

Adres
Heuvel 2
2920 Kalmthout
Telefoon
  • +32 (0)3 666 67 41
Fax
  • +32 (0)3 666 33 96

Openingsuren

  • Elke dag vanaf half januari tot eind november is het domein open van 10 tot 17 uur. 
  • Buiten deze openingstijden zijn de cafetaria, de cadeau- & boekenshop en het plantencentrum op weekdagen open van 10 tot 16.30 uur. Kerstvakantie gesloten.

Toegankelijkheid

  • een 300 meter lang verhard tuinpad verbindt het Vangeertenhof met het onthaalgebouw en de grote weide, en zorgt voor een betere toegankelijkheid en oriëntatie in de arboretumtuin.
  • bij droog weer kunnen rolwagens zonder problemen in het hele domein, bij natte weersomstandigheden is het iets moeilijker. Bezoekers met beperkingen, die voor een veilig bezoek aan het domein behoefte hebben aan een begeleider, zijn enkel toegelaten onder de begeleiding en de verantwoordelijkheid van hun begeleider. Deze begeleider heeft gratis toegang.
  • drempelloze toegang met automatische schuifdeuren in het onthaalgebouw, waar ook de cadeau- en boekenshop en de cafetaria gevestigd zijn.
  • aangepaste toiletten in het onthaalgebouw
  • aangepaste parkeergelegenheid

Honden zijn toegelaten indien kort aangelijnd.

Bereikbaarheid

Met de fiets

De bewegwijzerde routes ‘Grensparkroute’, en ‘Heideroute’ lopen langs het domein. De fietsknooppunten 25 en 70 van het fietsnetwerk Antwerpse Kempen (fietskaart 2) liggen vlakbij.

Op de parkeerplaats is er een fietsenstalling, een overzichtskaart van de provinciale fietsknooppunten en een elektrisch oplaadpunt. Handige fietskaarten om mee te nemen zijn de koop in de cadeau- & boekenshop. In het onthaalgebouw is een fietspomp en materiaal voor kleine fietsherstellingen aanwezig. Arboretum Kalmthout maakt deel uit van het netwerk Fietsvriendelijke Horeca.

Met het openbaar vervoer

Arboretum Kalmthout ligt op wandelafstand van het NMBS-station Kalmthout. Zowel vanuit Antwerpen-Centraal station als vanuit Roosendaal station (Nederland) ben je in ongeveer 20 minuten in station Kalmthout.

Ook de belbus Essen-Kalmthout stopt aan de ingang van het domein. Bus 659 Ekeren-Donk – Hoogstraten en bus 670 Antwerpen – Kapellen – Essen stoppen niet ver van het domein.

Plan je reis van deur tot deur met de bereikbaarheidsgids op de Slimweg-website.

Met de auto

Vanaf de ring rond Antwerpen richting Breda volgen, doorrijden tot E19, afrit 4 Kalmthout, eerst N117 en dan N111 richting Kalmthout volgen, vanaf de bebouwde kom van Kalmthout een kilometer verder, de spoorweg over en 70 meter verder aan de rechterkant. Tweede mogelijkheid: ring Antwerpen richting Bergen op Zoom (A12), afrit 13 Stabroek, rechtsaf op N111, na ongeveer 12 kilometer op deze weg is de ingang van het domein aan de linkerkant.

Vanuit Nederland: A 16 Breda - Antwerpen, in België is dit E 19, afrit 2 Kalmthout/Loenhout, dan eerst N144 en dan N111 richting Kalmthout volgen, vanaf de bebouwde kom van Kalmthout een kilometer verder, de spoorweg over en 70 meter verder aan de rechterkant.