Hoe giftig is mijn tuin?

Close-up van lichtroze digitalis of vingerhoedskruid tegen de schors van een Pinus, in Arboretum Kalmthout.

Hoe giftig is mijn tuin? Het antwoord is niet zo eenvoudig. Sla je het boek over giftige planten erop na , dan kan je eerste impuls zijn om de hele boel om te spitten en er één groot grastapijt aan te leggen. Gelukkig loopt het niet zo’n vaart en moet je met een beetje gezond verstand en kennis van zaken leren onderscheid maken tussen “giftig” en “gevaarlijk”. Daarvoor is de arboretumtuin uitermate geschikt. Leer tijdens deze wandeling om niet paniekerig te reageren maar wel voorzichtig te zijn met die planten die voor jezelf, je kinderen of je huisdieren gevaar kunnen opleveren.

periode: mei - augustus

Een gids reserveren

Een bezoek met gids duurt ongeveer 1,5 uur, je kiest zelf het aanvangsuur. Op aanvraag is een bezoek in groep na sluitingstijd ook mogelijk. Vanaf 15 personen geniet je groepstarief aan € 6 per persoon. Een gids voor een groep tot 25 personen kost € 55. Meer info over de tarieven vind je in openingstijden & toegangsprijzen.

  • een rondleiding kun je op elke dag van de week boeken, ook op zon- en feestdagen
  • minimaal 1, maximaal 25 personen
  • informeer naar de beschikbaarheid van een gids tot 5 dagen voor de gewenste start via het online reservatieformulier voor groepsbezoeken (of bel het onthaal via Tel. +32 (0)3 666 67 41)
  • een onthaalmedewerker bevestigt of er een gids beschikbaar is
  • je betaalt het toegangsgeld voor de tuin en het tarief voor de gids aan de kassa voor de start van jouw rondleiding