Lentewandeling

Vijf dames bezoeken Arboretum Kalmthout op een stralende lentedag. Ze bewonderen een boom met lichtroze bloesems. Eén van de dames neem een foto van dichtbij.

Geniet van een gezellige lentewandeling samen met een gids in beperkte kring. Gedurende 1,5 uur krijg je de kans om de arboretumtuin van 12,5 ha te (her)ontdekken. Ook vóór of na sluitingstijd, want het aanvangsuur bepaal je zelf tussen 8 en 20.30 uur. Een ervaren gids toont je de mooiste plekjes en vertelt boeiende verhalen en anekdotes die horen bij een bijzondere boom of bij een onderdeel van de collectie. Naast de geschiedenis van het domein en het verhaal bij de planten, krijg je alle hoogtepunten van de lente van dichtbij te zien.

Update corona (covid-19) veiligheidsmaatregelen

Enkel rondleidingen in beperkte groep zijn op dit moment toegestaan. Het maximale aantal deelnemers is 9 personen vanaf 12 jaar plus de gids. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegeteld en mogen dus vergezeld van een volwassene deelnemen. Het dragen van een mondmasker is voor deelnemers aan een rondleiding verplicht voor wie ouder is dan 12 jaar. Daarnaast moet er steeds een onderlinge afstand tussen de deelnemers en de gids zijn van minimaal 1,5 m. Deelnemers die niet tot hetzelfde gezin behoren en die geen knuffelcontact van elkaar zijn, houden ook onderling rekening met de 1,5 m veiligheidsafstand.

Een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de voorzorgsmaatregelen vind je op onze website.

Een gids reserveren

  • een lentewandeling kun je in het seizoen op elke dag van de week boeken, ook op zon- en feestdagen
  • tot 9 deelnemers vanaf 12 jaar uit je eigen gezin of je knuffelcontact (kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld)
  • reserveer tot 3 dagen voor de gewenste start
  • een onthaalmedewerker bevestigt of er een gids beschikbaar is
  • de reguliere toegangsprijzen zijn van toepassing, de bijdrage voor de gids is € 50
  • je betaalt het toegangsgeld aan de balie voor de start van jouw rondleiding