van Goghwandeling

Schilderij van van Gogh, korenveld met cipressen en enkele rode klaprozen, levendige kleuren, witte wolken en blauwe lucht.
Korenveld met cipressen, Vincent van Gogh (1889)

De Nederlandse schilder Vincent van Gogh (1853-1890) woonde en werkte lange tijd in Parijs. Naast dit stadsleven, putte hij ook veel inspiratie uit de natuur. Niet alleen stillevens van zonnebloemen of portretten, maar ook weidse landschappen en bomen schilderde hij met heldere, onrealistische kleuren op doek. Vele van van Goghs bomen, vind je ook terug in de arboretumtuin. Naar aanleiding van het Internationale van Gogh jaar, vertellen onze gidsen over het leven van de schilder en zijn fascinatie voor de plantenwereld. Tijdens deze themawandeling bekijk je de bomen en de planten als waren het schilderijen en ervaar je de tuin als één grote openluchtgalerie.

periode: lente - zomer - herfst

Een gids reserveren

De van Goghwandeling duurt ongeveer 1 uur, je kiest zelf het aanvangsuur. Op aanvraag is een bezoek in groep na sluitingstijd ook mogelijk. Vanaf 15 personen geniet je groepstarief aan € 6 per persoon. Een gids voor een groep tot 25 personen kost € 55. Meer info over de tarieven vind je in openingstijden & toegangsprijzen.

  • een rondleiding kun je op elke dag van de week boeken, ook op zon- en feestdagen
  • minimaal 1, maximaal 25 personen
  • informeer naar de beschikbaarheid van een gids tot 5 dagen voor de gewenste start via het online reservatieformulier voor groepsbezoeken (of bel het onthaal via Tel. +32 (0)3 666 67 41)
  • een onthaalmedewerker bevestigt of er een gids beschikbaar is
  • je betaalt het toegangsgeld voor de tuin en het tarief voor de gids aan de kassa voor de start van jouw rondleiding