Early Birds Art gallery stelt voor .....

Marc Mylemans en Guy Van den Bulcke

Wanneer
  • van 7 april 2018 tot 1 mei 2018
Prijs
galerie vrij toegankelijk (m.u.v. 15 april 2018)

In Mylemans’ landschappen aardt de hemel. Het paradijs is voor de duur van een schilderij neergedaald op doek. Het toont zich in aaneengekoekte verfklodders, opeengehoopte geligheid, uiteenspattend rood en hevig blauw. Mylemans’ maximalistische, jubelende aanpak van verf, penseelvoering en kleurintensiteit zorgt voor eerbied voor, en voortbestaan van, het geheim, ... de natuur in haar sterkst gesynthetiseerde gestalte. (F. BOENDERS, Kunstcriticus, auteur, Lid Van de Koninklijke Academie van Wetenschappen en Kunsten.)

 

 

Voor Guy Van den Bulcke (°Antwerpen 1931) is het belang van de schilderkunst onlosmakelijk verbonden aan de zin van ons bestaan, maar ook aan onze nietigheid tegenover de natuur en de kosmos. Met een fascinatie voor olieverf en doek, onderzoekt hij al decennia de beeldvorming om op die wijze dieper door te dringen in de realiteit rondom ons.

 

Deze tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Early Birds Art Gallery. In 2019 participeren we eind februari-maart in het project Art-in-Nature, ook een organisatie van Marc Dedrie.

Agapanthus, Marc Mylemans.

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende