Japans Maanfeest

Status
Wanneer
  • dinsdag 25 september 2018 van 20 uur tot 22.30 uur
Prijs
Volwassenen € 17,50 (kinderen 6 > 14 jaar € 12,50), Jaarkaarthouder € 15 (gasten v/d jaarkaarthouder € 17,50)
Uiterste inschrijfdatum
maandag 24 september 2018
Nachtopname van een optreden tijdens het Japans maanfeest in Arboretum Kalmthout. Zicht vanuit het publiek op het fel verlichte, romantische theehuis, waar een muzikant in Japanse klederdracht optreedt.
Japans Maanfeest

De volle maan van september is de mooiste en Japanners vieren dan het maanfeest. Dit feest neemt een heel belangrijke plaats in binnen de Japanse cultuur. Zij danken de goden voor de goede oogst. Eerst maak je een avondwandeling met een van de gidsen langs de Japanse planten. Het Japans Centrum brengt aansluitend een sfeervolle avondvoorstelling met de maan in de hoofdrol, volgens traditionele Japanse vertelmethoden met lichteffecten en muzikale intermezzo's. Aki Sato en Nozomi Kanda brengen traditionele en recente Japanse composities, onder meer filmmuziek uit Japanse anime-tekenfilms, op koto (liggende harp) en shinobue (dwarsfluit). De volle maan en de kaarsen in de tuin zorgen voor sfeerverlichting. Na afloop kun je je verwarmen aan saké en groene thee.

Voorzie aangepast schoeisel en kledij voor de avondwandeling en de voorstelling in open lucht. Een zaklampje kan nuttig zijn om de graspaden bij te lichten tijdens de wandeling in de tuin.

 

Tickets koop je ter plaatse of bestel je vooraf via onze rekening BE44 404503856145 met vermelding van het aantal personen. 

 

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende