Kinderworkshop: ikebana - thema meisjesdag of poppenfeest

Els Claes

Status
Wanneer
  • woensdag 28 februari 2018 van 14 uur tot 16 uur
Prijs
€ 17,50 (jaarkaarthouders € 15)
Uiterste inschrijfdatum
donderdag 22 februari 2018
Een vrouw helpt enkele kinderen met het maken van een Japans bloemschikwerk volgens de ikenobo kunst met fris bladgroen en bloemen in witte en paarse accenten.

In deze workshop leer je Japans bloemschikken, of ikebana, met takken, blaadjes en bloemen. Niet alleen het materiaal dat je gebruikt, maar ook de schikking van je bloemstuk draagt een speciale betekenis.

Je maakt een werkstuk met als thema 'Hina Matsuri' of meisjesdag in Japan, ook wel eens poppendag of perzikbloesemfestival genoemd. Het wordt een fleurige schikking om de lente aan te kondigen! Helemaal volgens de ikebana traditie vier je met de kleuren roze en geel op 3 maart het poppenfeest. Het roze van de eerste perzikbloesems en het gele van bijvoorbeeld forsythia (Chinees klokje) vormen samen een vrolijk kleurenpallet. Aan het einde van de les, neem je een afgewerkt bloemstuk mee naar huis.

Heb je de smaak te pakken? Schrijf je dan ook in voor de volgende ikebana kinderworkshop, iedere les heeft een ander thema.

LEEFTIJD: voor jongens en meisjes van 9 tot 15 jaar
VOORKENNIS: geen
MATERIAAL MEE TE BRENGEN: schaar(tje), klein handdoekje voor je handen, klein kartonnen doosje met doek om je werkstukje 'veilig' mee naar huis te nemen
INBEGREPEN : vaas(je), oasis, groenmateriaal, drankje
MINIMUM AANTAL DEELNEMERS: 4
MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS: 9

Close-up van twee kleine Japanse bloemschikwerkjes volgens de ikenobo kunst, met frisgroene, witte en lila tinten.
Een vrouw werkt de laatste details af aan twee grote Japanse bloemschikwerken volgens de ikenobo kunst.

Els Claes heeft sinds jongs af een liefde voor natuur, kunsten en ambachten. Naast haar beroep als landschapsarchitecte is zij sinds 1985 gepassioneerd door ikebana, en meer specifiek de Ikenobo school. Haar passie voor de Japanse cultuur stimuleert haar om zowel in Europa als Japan haar kennis te verdiepen. Naast het organiseren van tentoonstellingen, evenementen en workshops geeft zij ook les ikebana in o.a. Arboretum Kalmthout. Voor Els is ikebana onuitputtelijk en kent het geen leeftijd. Momenteel draagt zij de graad van Professor in Ikenobo Ikebana.

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende