Verkiezing Miss Hamamelis 2018

Wanneer
  • zondag 28 januari 2018 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
deelnemen is gratis, bezoek tuin betalend
Miss Hamamelis verkiezingen in Arboretum Kalmthout. Een jury staat binnen in de galerie rond een tafel met glazen vaasjes, waarin verschillende soorten gelabelde Hamamelis takken gepresenteerd zijn. Sommige takken hebben oranje bloemen, andere felgele.

Vandaag ben je uitgenodigd om een takje van je bloeiende toverhazelaar uit je eigen tuin mee te brengen en te laten meedingen naar de begeerde titel ‘Miss Hamamelis 2018’. Alle ingezonden takjes worden opgesteld in een presentatiestand, waarna een publieks- en professionele jury de tentoongestelde inzendingen zal beoordelen. De mooist bloeiende takken bekronen ze met ‘Miss Hamamelis 2018’.

Er zijn verschillende categorieën: beste gele, beste rode, beste oranje en best geurende. En ook de allermooist bloeiende zal van alle inzendingen gekozen worden. Voor elke inzender van een winnend takje is er een passende prijs. Terwijl de jury haar werk doet kun je een wandeling maken door de arboretumtuin of genieten van een lekker kopje koffie in de cafetaria.

Takjes inleveren kan op vrijdag en zaterdag tussen 10 en 17 uur, of op zondag tot 10.30 uur. De winnaars worden zondag om 15 uur bekend gemaakt.

Een man en een vrouw staan bij twee banners in de tuinborders van Arboretum Kalmthout, ze lezen over de winterbloeiers, op de achtergrond gele en roze toverhazelaars in de winterzon.

In de tuin staan de toverhazelaars in de kijker tijdens de Hamamelisfeesten. Op zondag zijn er dan ieder uur tussen 11 en 16 uur wandelingen met gids. De wandelingen duren ongeveer één uur en brengen je langs de toverhazelaars en de andere winterbloeiende planten. Om 14 uur is er een Franstalige rondleiding. De gegidste rondleiding is inbegrepen in je toegangsticket, afspraak bij de vuurschaal.

Campagnebeeld Gezellig Buiten, winters weidelandschap met een groepje mensen rond een vuurkorf.
Gezellig buiten: Koud weer, heerlijk warme sfeer!

Kom deze herfst en winter gezellig buiten

De herfst is begonnen, de winter staat voor de deur. Een heerlijke tijd van frisse neuzen en warme vuurtjes! Net als vorig jaar pakt de provincie Antwerpen uit met ‘Gezellig buiten’, een programma vol vuur, licht en sfeer. Kom gezellig buiten in het Vrijbroekpark, De Schorre, de Hoge Rielen, het Suske en Wiske – Kindermuseum, het Rivierenhof, het Zilvermeer, Arboretum Kalmthout, Lilse Bergen en de Keiheuvel. Ook tijdens de wintermaanden is het warm en vurig in de provincie Antwerpen. Koud weer, heerlijk warme sfeer!

Het volledige programma en meer info vind je op www.gezelligbuiten.be

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende