Alruna Schreiber en Carine Heyligen

Natuurfotografie en kunstwerken in textiel

De combinatie van de kunstwerken van beide gepassioneerde dames vormt een mooi samenspel van kleur en techniek tijdens de zomermaanden in de galerie.

Wanneer
  • van 1 juli 2017 tot 15 augustus 2017
Prijs
Galerie vrij toegankelijk, tuin betalend

Alruna Schreiber, natuurfotografe, was al eerder te gast met haar bijzondere natuurfoto’s. Ditmaal neemt zij je mee naar de zee waar het wegtrekkende water abstracte tekeningen maakt op het strand, waar de wind in de duinen met het helmgras kringen tekende, of een pluim op het zand een stille belevenis kan zijn. Het Arboretum is een onuitputtelijke inspiratiebron voor haar. Het spel met licht en schaduw: weerspiegelingen in het water, bladstructuren en schors van de bomen, telkens anders naargelang het licht en het seizoen ……. 

 

Carine Heyligen, textielkunstenares, werkt met stoffen die zij bewerkt met kleur en allerlei technieken, zoals stofdruk, batik, shibori, monotype, collage, borduren... De stoffen zijn de basis van haar  palet. Ze componeert haar werk met een bepaald onderwerp in gedachte en vanuit haar  intuïtie. Ze houdt van het werken en voelen van de materie. 

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende