Open Wervendag 2017: bezoek de cottage

Wanneer
  • zondag 7 mei 2017 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
Gratis
Oude zwart-wit foto van een cottage in de jaren 1920, met op de oprit een jongetje in een speelgoed-racewagen, momenteel gelegen te Arboretum Kalmthout.

In 2017 herleeft de cottage van Arboretum Kalmthout. De provincie Antwerpen renoveert de voormalige gezinswoning van dokter Zaman, oud-burgemeester van Kalmthout, tot een dienstwoning. De typische en oorspronkelijke cottagearchitectuur blijft bewaard aan de buitenzijde, en aan de binnenzijde krijgt het gebouw hedendaags wooncomfort, een slim ventilatiesysteem en toepassingen van hernieuwbare energie. Je kunt zelf bekijken hoe na-isolatie van dak, gevels, vloer en schrijnwerk de woning een zeer laag energieverbruik bezorgen. De cottage is uitzonderijk en éénmalig open voor bezoekers tijdens de Open Wervendag.

Parking bezoekers: Heuvel 8, 2920 Kalmthout of aan het NMBS-station van Kalmthout op 200m.

Zijaanzicht van een cottage op een bouwwerf, rode baksteen pannen met vakwerk, gelegen in de groene omgeving van Arboretum Kalmthout.

Tijdens de 11de Open Wervendag zetten meer dan 170 werven in heel België hun hekken open voor het grote publiek. Ook de Provincie Antwerpen stelt een aantal van haar werven éénmalig open voor bezoekers: het nieuwe Provinciehuis (Antwerpen), De Warande (Turnhout) en de cottage van Arboretum Kalmthout. De Open Wervendag is een initiatief van de Confederatie Bouw. www.openwervendag.be

Vooraanzicht van een cottage verscholen tussen het groen en achter een haag van bloeiende rododendrons, op de voorgrond een rode sportwagen vermoedelijk jaren 1970, momenteel gelegen te Arboretum Kalmthout.

Oproep: deel je herinneringen

De cottage aan Heuvel 4 werd begin 20ste eeuw gebouwd en was jarenlang de gezinswoning van dokter Zaman, oud-burgemeester van Kalmthout. Koester je bijzondere verhalen over het leven in en rond deze plek? Herinner je je een bezoek aan de artsenpraktijk, een anekdote of een klein detail uit het verleden? Deel het met ons! Alle reacties worden gebundeld in een album.

Bezorg ons je herinnering of je foto per e-mail via cottage@arboretumkalmthout.be of per post (Heuvel 8, 2920 Kalmthout). Originele foto's scannen we in en krijg je terugbezorgd.

Volgende