Katja Tempelaars

ArtShop Gelaagdheid

Wanneer
  • van 1 december 2017 tot 21 december 2017
Prijs
galerie vrij toegankelijk van 10 tot 17 uur, tuin betalend.

Tijdens deze ArtShop expo stelt Katja Tempelaars haar nieuwste werk voor: een wortelzuil opgebouwd door middel van de kneedtechniek. Gelaagdheid is de rode draad in haar keramische objecten en panelen. De groeilagen en -ringen van boomstronken, wortels en boomschors inspireren haar tot nieuwe keramische vormen, schalen en objecten. Door kneed- en laagtechniek bouwt ze haar werken van klei op, ze groeien letterlijk stukje bij stukje op uit haar vingers.

Katja Tempelaars (°1969) heeft zich na haar beeldende lerarenopleiding in 1994 aan de Fontys in Tilburg op keramisch en beeldend vlak verder ontplooid. Al snel had ze haar eigen atelier met keramische oven en kon ze zo nieuwe technieken ontwikkelen.

Naast haar beeldend werk, werkt Katja part-time in het onderwijs en geeft ze cursussen en workshops in haar Atelier1888 in Schijf. Ze draagt haar kennis, vaardigheden en inspiratie graag over aan anderen, vaak een manier om zichzelf verder te ontplooien en er opnieuw inspiratie uit te halen. In haar atelier organiseert ze ook regelmatig tentoonstellingen.

In het voorjaar komt ze opnieuw naar Arboretum Kalmthout, je kunt dan bij haar enkele workshops keramiek volgen.

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende