Persmobiel

Status
Wanneer
  • woensdag 20 september 2017 van 10 uur tot 17 uur
  • zondag 8 oktober 2017 van 10 uur tot 17 uur
  • maandag 9 oktober 2017 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
Bijdrage voor persing en verpakking ter plaatse te betalen. Bezoek tuin is betalend.
Bezoekers bij de persmobiel in Arboretum Kalmthout, zonnige herfstdag. Een man heeft net een grote emmer appels op de rolband leeggemaakt en kijkt in de richting van de rolband, op de achtergrond tientallen bezoekers die dezelfde kant uitkijken, richting persmachine (niet in beeld).

Versgeperst appelsap uit je eigen tuin! Dankzij de mobiele fruitpers, kun je je eigen fruit laten persen, ter plaatse pasteuriseren en verpakken. Zo geniet je tot een jaar lang van 100% puur appel- of perensap. De persmobiel perst vanaf 75 kg fruit, dat komt overeen met ongeveer 3 wasmanden per soort of gemengd. Je betaalt een kleine bijdrage voor het bottelen en pasteuriseren naargelang het aantal liter sap. Een plaatsje reserveren doe je vooraf bij Persmobiel Pomdamoor, je krijgt dan een apart tijdslot zodat je niet lang hoeft te wachten voor je aan de beurt bent. Ook kleinere hoeveelheden fruit kun je laten persen, samen met appelen van andere 'fruitboeren'. Terwijl de persmobiel draait, beleef je het hele proces van dichtbij en mag je van het versgeperst sap proeven. Kinderen zijn er dol op! Een absolute aanrader voor een uitstap met het hele gezin. Terwijl de pers haar werk doet, kun je de arboretumtuin bezoeken – volop in herfstsfeer. Fotoreportage van het succesvol persen van vorig jaar vind je op onze facebookpagina.

Logo van Persmobiel Kempenland, lichtgroene cirkel, centraal een appel. De witte lijn van de appelschil loopt onderaan naar het klokhuis toe en vormt daar een witte boom met rode stipjes voor de appels.
Persmobiel Pomdamoor
Organisator:
Arboretum Kalmthout