Workshop ikebana – thema iris

Els Claes

Status
Inschrijvingen afgesloten
Wanneer
  • zaterdag 26 mei 2018 van 14 uur tot 16.30 uur
Prijs
€ 18,50 (jaarkaarthouders € 16)
Uiterste inschrijfdatum
vrijdag 18 mei 2018

Ikebana is een Japanse bloemschikkunst.

Binnen de Japanse cultuur symboliseert de Iris zuiverheid, onschuld en kuisheid, maar ook mannelijkheid, oprechtheid en dapperheid.Volgens de Griekse mythologie heeft de iris haar naam naar de godin van de regenboog. De godin ‘Iris’ was de godin van ‘de boodschap’, werd gezien als ‘een bode’.  De regenboog vormt de brug/ boodschapper tussen hemel en aarde. Met de iris kunnen we vriendschap uitdrukken, of ‘Ik heb een boodschap voor jou …’.

 

 

 

Een vrouw werkt de laatste details af aan twee grote Japanse bloemschikwerken volgens de ikenobo kunst.

LEEFTIJD : vanaf 15 jaar
VOORKENNIS : geen

MATERIAAL MEE TE BRENGEN: schaar/snoeischaar, klein handdoekje (handen), (eventueel klein kartonnen doosje met doek om schikking ‘veilig’ mee naar huis te nemen)
INBEGREPEN : vaas, oasis, groenmateriaal

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS: 4
MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS: 9

BESCHRIJVING VAN DE LESGEVER:
Els Claes heeft sinds jongs af een liefde voor natuur en kunsten/ambachten.  Naast haar beroep als landschapsarchitecte is zij sinds 1985 gepassioneerd door ikebana, en meer specifiek de Ikenobo school.  Haar passie voor de Japanse cultuur stimuleert haar om zowel in Europa als Japan haar kennis te verdiepen.  Naast het organiseren van tentoonstellingen/evenementen en workshops geeft zij ook les ikebana in oa. het Arboretum van Kalmthout. Voor Els is ikebana onuitputtelijk en kent het geen leeftijd.  Momenteel draagt zij de graad van Professor in Ikenobo Ikebana. 

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende