Buitenstaanders in de tuin

Kappa Kunstplatform

Wanneer
  • van 17 juni 2022 tot 28 augustus 2022
Prijs
€ 7 | € 1,40 UiTPAS met kansentarief | jaarkaarthouders en kinderen tot 12 jaar gratis

Kunstplatform Kappa profileert zich in de regio Noord-Antwerpen als een breeddenkende cultuurkring met meer dan 100 kunstenaars die zijn aangesloten. Niet alleen beeldende kunst maar ook muziek en literatuur komen aan bod. Enkele keren per jaar organiseert Kappa een tentoonstelling. De zomer van 2022 brengt hen naar Arboretum Kalmthout, met als thema ‘Buitenstaanders’.

Meer dan vijftig kunstenaars creëerden werk met een specifieke plek in het arboretum voor ogen. “Sommige exposanten ervoeren een natuurlijke verbondenheid met de natuur en drukten graag hun respect en liefde uit door aandachtig observeren en met precisie uitgevoerde werken,” verduidelijkt de organisatie. “In dit prachtige stuk natuur dat Arboretum Kalmthout is, zijn wij als stedelingen misschien de buitenstaanders tussen de bomen, de struiken, de bloemen? Het was een dankbare taak om onze betrokkenheid te tonen voor wie er niet bij hoort, voor wie niet juist klinkt, voor wie andere ideeën koestert. Zoals iedereen er soms weleens 'buiten' staat, kent iedereen ook wel het gevoel er helemaal bij te horen.”

Met deze tentoonstelling tonen de Kappa-kunstenaars dat ze uit het juiste hout gesneden zijn en getuigen hun werken dat buitenstaanders aandacht verdienen en welkom zijn. Dat er soms met een andere bril gekeken kan worden en dat oude percepties kunnen veranderen. De kunstenaarsroute is inbegrepen in je ticket tot de arboretumtuin.

Met dank aan de gemeente Kapellen.

Ontmoetingsdagen met kunstenaars in de tuin

Op 3 & 31 juli 2022, telkens van 14 tot 16 uur, geven verschillende kunstenaars een woordje uitleg bij hun getoonde werk.

Heb je vragen, wil je er het fijne van weten, ben je nieuwsgierig naar het hoe en waarom, kom dan zeker op één van deze dagen en krijg van de kunstenaar zelf informatie over technieken, materialen, visies op en over hun werk. Hoe het tot stand is gekomen, vanuit welke uitgangspunten de kunstenaar tot dit kunstige resultaat is gekomen.

Zondag 3 juli vind je de volgende artiesten in de tuin:
Annie Janssen, Brigitte Ryckaert, Conny Brosens, Denise Groffen, Dirk Wouters, Goedele De Clerck, Ingrid Gulinck, Jacques Raemaekers, Jozef Jambon, Layla Van Bogaert, Linda Verhoeven, Lucy De Vocht, Madeleine Nieuwlaat, Mieke De Bruyne, Mieke Jacobs, Patricia Rillaers en Winnie Lemmens.

Zondag 31 juli kun je de volgende artiesten ontmoeten:
Annie Janssen, Denise Groffen, Dirk Wouters, Gerre Daneels, Goedele De Clerck, Ingrid Gulinck, Guy Van Rossom, Layla Van Bogaert, Linda Verhoeven, Madeleine Nieuwlaat, Marc Daneels, Mieke De Bruyne, Rita Van Audenrode en Wim Haazen. &  

Organisator:
Arboretum Kalmthout