Cursus plant-aardig papier in vier seizoenen: lente

Denies van Loon

Er zijn terug een paar plaatsen vrijgekomen. Schrijf je snel in!

Status
Inschrijvingen afgesloten
Wanneer
  • dinsdag 22 mei 2018 van 10 uur tot 16 uur
Prijs
€ 50 - jaarkaarthouders € 45
Uiterste inschrijfdatum
donderdag 17 mei 2018

Van plant tot papier in de lente

In deze cursus maak je van oud papier nieuw papier, met frisgroene elementen die de lente tuin ons biedt. Je combineert oude vezels van gebruikt papier met een nieuwe kwaliteitsvolle katoenvezel om het papier te versterken en een nieuw leven te geven. Dé lente! Een klein vioolblad, het eerste madeliefje, wat frisse grassprieten: al deze dingen kun je in papier verwerken en het verheffen tot een klein ruimtelijk object, een schaal, een vaas, een organische vorm ... Ook het maken van een basreliëf met bladnerven en schorsen komt aan bod.

Begeleiding: Denies van Loon

Voorkennis: geen

Meebrengen: curverbak, 5-tal nieuwe goedkope dweilen, een plastieken kom of schaal, emmer, schaar en schrijfgerief, laarzen.

Inbegrepen: toegang, materiaal verzameld in de arboretumtuin, koffie of thee, lunch niet inbegrepen (zelf meebrengen of beperkte kaart in de cafetaria)

Minimum aantal deelnemers: 6
Maximum aantal deelnemers: 10

Min. leeftijd: 15

SONY DSC
SONY DSC

Denies van Loon is gepassioneerd door papier. Zij volgde verschillende intensieve papiercursussen en masterclasses bij enkele Belgische papierkunstenaars. Zij leerde oosterse en westerse technieken combineren en volgde een opleiding restauratie en conservatie van papier. Zij geeft al meer dan 10 jaar workshops en organiseert creatieve vakanties in de Franse Ardennen. Zij is ook een regelmatige gast in onze galerie.

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende