Aanbod voor scholen

Een groep schoolkinderen met hun juf tussen de bomen van Arboretum Kalmthout. Drie jongens poseren voor de foto, zwaaien of steken vrolijk hun duim op.

Ontdek samen met je klas de boeiende plantenwereld

Er zijn onvoorstelbaar veel planten in de arboretumtuin. Planten en bomen waarvan je het bestaan misschien niet eens vermoedde. Een gids vertelt je er alles over. Er zijn aangepaste wandelingen voor iedere leeftijd.

Contacteer het onthaal voor reservaties en tarieven.

Kleuteronderwijs

Park met vijver. In de achtergrond, aan de vijverrand, een klein klasje kleuters met hun juf en een gids. Ze kijken naar het water.

Kleuters wandelen door het gras en verzamelen allerlei natuurlijk materiaal. Alle zintuigen komen aan bod en een handpop vertelt verhaaltjes en gedichtjes. Met het verzameld materiaal wordt op een leuke plek in de tuin geknutseld.

Basisonderwijs

Een groep schoolkinderen staat rond een gids, aan de voet van een grote, oude boom in Arboretum Kalmthout.

Gewapend met loepdoosjes, meetkoordjes, potlood en papier verkennen deze nieuwsgierige jongeren met de gids de bijzondere plantenwereld. Je raadt de leeftijd van een boom en meet zijn omvang. Je zintuigen staan op scherp. Je ruikt en voelt het gras, je volgt de insectenwereld en krijgt milieutips.

Hoger onderwijs

Twee universiteitsstudenten zitten in de tuin gehurkt op de grond en voeren metingen voor de Emmenopterys uit.

Een arboretumbezoek is een praktische aanvulling op de studies tuinarchitectuur en tuinbouw. Ook de wetenschappelijke benamingen komen uitgebreid aan bod en er wordt dieper ingegaan op groeiwijze, standplaats en milieuvriendelijk onderhoud.