Achter de schermen

In groene werkkledij: een oudere man rust uit en houdt werktuigen aan de hand, een  vrouw zit achter het stuur van een stilstaande tractor. Op de achtergrond een stapel stenen, boomstronken en versnipperd hout. De zon schijnt.

Achter de schermen van Arboretum Kalmthout, maak je kennis met de werking van een botanische tuin. Je bezoekt het kloppend hart van de tuin: de kwekerij, de serre, het depot en de technische infrastructuur van de loods. Je krijgt informatie over de milieumaatregelen die het ISO-14001 certificaat opleverde. In het zadenatelier kom je meer te weten over de zaden die in de tuin verzameld worden. Een ideale gelegenheid om te vragen wat je altijd al wilde weten.

periode: hele jaar

Een gids reserveren

Het bezoek achter de schermen duurt ongeveer 1 uur, je kiest zelf het aanvangsuur. Vanaf 15 personen geniet je groepstarief aan € 6 per persoon. Een gids voor een groep tot 25 personen kost € 55. Meer info over de tarieven vind je in openingstijden & toegangsprijzen.

  • een rondleiding kun je op elke dag van de week boeken, ook op zon- en feestdagen
  • minimaal 1, maximaal 25 personen
  • informeer naar de beschikbaarheid van een gids tot 5 dagen voor de gewenste start via het online reservatieformulier voor groepsbezoeken (of bel het onthaal via Tel. +32 (0)3 666 67 41)
  • een onthaalmedewerker bevestigt of er een gids beschikbaar is
  • je betaalt het toegangsgeld voor de tuin en het tarief voor de gids aan de kassa voor de start van jouw rondleiding