Toverhazelaars en winterbloeiers

De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. De toverhazelaars, Hamamelis is hun wetenschappelijke naam, zijn werkelijk betoverend. Ze bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op de kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin.

Een Hamamelis of toverhazelaar is een houtachtige struik of kleine boom die oorspronkelijk in China, Japan en de Verenigde Staten groeit op open plekken in of bij het bos. De verzameling toverhazelaars in Arboretum Kalmthout bevat vijf wilde soorten en meer dan 190 gekweekte vormen en is de grootste toverhazelaarcollectie in Europa, met enkele van de oudste exemplaren.

periode: winter

Een gids reserveren

Een bezoek met gids duurt ongeveer 1,5 uur, je kiest zelf het aanvangsuur. Een rondleiding kun je op elke dag van de week boeken, ook op zon- en feestdagen (uitgezonderd 25/12 en 1/1).

  • aangeboden talen: NL, FR, EN, DE
  • minimaal 1, maximaal 25 personen per gids
  • de reguliere toegangsprijzen voor een bezoek aan de tuin zijn van toepassing, zie openingstijden & toegangsprijzen
  • vanaf 15 personen geldt een voordelig groepstarief, enkel te koop aan de kassa voor de start van je bezoek
  • de bijdrage voor de gids bedraagt € 55, te betalen aan de kassa voor de start van de rondleiding
  • informeer naar de beschikbaarheid van een gids tot 5 dagen voor de gewenste start via het online reservatieformulier voor groepsbezoeken, of bel het onthaal via Tel. +32 (0)3 666 67 41. Een onthaalmedewerker bevestigt of er een gids beschikbaar is.