Verslingerd aan klimmers

Een lichtpaarse Wisteria of Blauwe Regen slingert in een boom, op de achtergrond de grote vijver van Arboretum Kalmthout.

Met slinger- en klimplanten vergroen je een woning, schutting of muurtje. Je vergroot meteen ook de groene oppervlakte van je tuin en voegt een extra dimensie toe. Maar hoe slingeren ze zich omhoog? Hoeveel tijd vraagt het hen? In de arboretumtuin groeien en bloeien een groot aantal klimplanten. De gids geeft uitleg en tips over de bijzonderheden van klimplanten. Tuinieren met weelderige klauteraars is immers een kwestie van afwegen en controleren.

periode: hele jaar

Een gids reserveren

De wandeling verslingerd aan klimmers duurt ongeveer twee uur, je kiest zelf het aanvangsuur. Op aanvraag is een bezoek in groep na sluitingstijd ook mogelijk. Vanaf 15 personen geniet je groepstarief aan € 6 per persoon. Een gids voor een groep tot 25 personen kost € 55. Meer info over de tarieven vind je in openingstijden & toegangsprijzen.

  • een rondleiding kun je op elke dag van de week boeken, ook op zon- en feestdagen
  • minimaal 1, maximaal 25 personen
  • informeer naar de beschikbaarheid van een gids tot 5 dagen voor de gewenste start via het online reservatieformulier voor groepsbezoeken (of bel het onthaal via Tel. +32 (0)3 666 67 41)
  • een onthaalmedewerker bevestigt of er een gids beschikbaar is
  • je betaalt het toegangsgeld voor de tuin en het tarief voor de gids aan de kassa voor de start van jouw rondleiding