Hamamelisfeesten

Wanneer
  • van 6 januari 2022 tot 27 februari 2022
Prijs
rondleiding om 14 uur: € 3 ( jaarkaarthouders € 2, kinderen gratis) | toegang tot de tuin niet inbegrepen
Oranje hamamelisbloemen onder sneeuwtapijt

Toverhazelaars, Hamamelis, bloeien in de herfst of in de winter, ongeacht koude of sneeuw. Ze hebben gele, oranje of rode bloemen op kale takken en verspreiden een krachtig, maar heerlijk zoet parfum. De verzameling toverhazelaars in Arboretum Kalmthout is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste exemplaren.

Volg de pijlen 

Een uitgestippelde Hamamameliswandeling leidt je langs de bloeiende toverhazelaars in Arboretum Kalmthout. Onderweg kom je met de Erfgoedapp meer te weten over deze wonderlijke winterbloeier. De route leidt je ook langs andere winterbloeiende planten zoals winterzoet, sneeuwbal, cyclaam, gewone hazelaar, schijnhazelaar, winterjasmijn, sneeuwklokjes en helleborus.

Luister

Onderweg kom je bordjes tegen om te scannen met de gratis Erfgoed-App. Zet het geluid van je smartphone aan en wandel verder terwijl je meer te weten komt over deze wonderbaarlijke heester. 

Of laat je rondleiden 

Tussen 6 januari en 27 februari 2022 staat er elke dag om 14 uur een gids klaar om je rond te leiden. Die neemt maar 20 personen mee dus wil je zeker zijn dat je mee kan, koop dan je ticket voor de rondleiding samen met je toegangsticket voor de tuin in de ticketwebshop.
Liever een privérondleiding op een dag en tijdstip naar keuze? Dat kan! Bekijk het aanbod rondleidingen op onze website of neem rechtstreeks contact op met het onthaal.

Miss Hamamelis 2022

Op 30 januari 2022 kan je een bloeiende tak van je toverhazelaar uit eigen tuin laten meedingen naar de titel van Miss Hamamelis. Kijk hier voor meer details.

Organisator:
Arboretum Kalmthout