Sneeuwklokjesdagen

Thema's

Tapijten van duizenden sneeuwklokjes groeien in het arboretum. Wegwijzers leiden je langs de meest feeërieke plekken waar ze bloeien en langs bijzondere installaties rond deze fragiele winterbloeier. 

Wanneer
  • van 11 februari 2023 tot 26 februari 2023
Prijs
toegangsticket tuin | tarieven & online tickets www.arboretumkalmthout.be

Het festivalseizoen van de sneeuwklokjes is aangebroken: met duizenden tegelijk duiken ze op onder statige bomen in het arboretum. Samen vormen ze prachtige tapijten vol zachtjes knikkende kopjes, meewiegend in de ijzige wind. Sneeuwklokjes of Galanthus komen oorspronkelijk niet uit onze streken, maar verwilderden en zijn nu zelfs in heel wat bossen terug te vinden.

Kom je van 11 tot en met 26 februari naar Arboretum Kalmthout, dan leidt een uitgestippelde route je langsheen verschillende soorten Galanthus. Want sneeuwklokjes bestaan in duizenden verschillende soorten. Er zijn er met net iets gelere blaadjes, met net iet groenere kroontjes en zelfs met dubbele bloemen.

Er bestaan zelfs verwoede verzamelaars van al die aparte bloempjes, de zogenaamde galanthofielen. Speciaal voor hen is er op 11 februari 2023 de sneeuwklokjesverzamelaarsdag in Arboretum Kalmthout. Dan kan je bijzondere sneeuwklokjes komen kopen bij sneeuwklokjeskwekers uit heel Europa op een overdekte markt.  

Organisator:
Arboretum Kalmthout