Bijenwandeling

Rob Van Bauwel

Deze wandeling is afgelast.

Status
Afgelast
Wanneer
  • zaterdag 15 augustus 2020 van 10 uur tot 12 uur
Prijs
€ 10 (toegang tot de tuin inbegrepen) | € 7 jaarkaarthouders
Uiterste inschrijfdatum
zondag 9 augustus 2020
Een groepje mensen in een beschermingskledij bekijken de open bijenkasten van dichtbij in Arboretum Kalmthout tijdens een bijenwandeling.

De lente en de zomer zijn bezige tijden voor de bijen van Arboretum Kalmthout. In de bijenkasten nabij de grote vijver voelen ze zich perfect thuis. Door de panoramakijker kun je de bijen vanop een afstand zien uitvliegen naar de bloeiende bomen, planten en bloemen in de tuin waar ze de nectar halen voor hun overheerlijke honing. Wil je de bijen ook wel eens van dichtbij bekijken? Imker Rob Van Bauwel vertelt in deze bijzonder fascinerende bijenwandeling over het leven van de bijen en geeft je de kans om ze aan het werk te zien bij de open bijenkasten. Deelnemers aan deze wandeling krijgen een beschermend pak (een kapruin) en handschoenen. Zo kun je de bijen in de meest veilige omstandigheden bewonderen. Deelnemers aan deze activiteit dragen een eigen mondmasker.

Max. aantal deelnemers: 12

Meebrengen: draag een lange broek met losse broekspijpen en laarzen om je broek in de stoppen. Vermijd parfum, deodorant of haarlak. Een beschermend pak krijg je bij aanvang van de wandeling in bruikleen. Een mondmasker dragen tijdens de volledige duur van de cursus is sterk aanbevolen.

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende van de detaillijst