De sneeuwklokjes bloeien

Wanneer
  • van 10 februari 2024 tot 29 februari 2024
Prijs
-12 jaar gratis | 12>17 jaar € 7 | +18 jaar € 9 | +65 jaar € 8 | online tickets met € 1 korting | met jaarkaart of museumpas gratis | UiTPAS met kansentarief € 1,60 en andere kortingen op vertoon van pas of kaart aan de kassa

Duizenden sneeuwklokjes

Het festivalseizoen van de sneeuwklokjes is aangebroken: met duizenden tegelijk duiken ze op onder statige bomen in het arboretum. Samen vormen ze prachtige tapijten vol zachtjes knikkende kopjes, meewiegend in de ijzige wind. Sneeuwklokjes of Galanthus komen oorspronkelijk niet uit onze streken, maar verwilderden en zijn nu zelfs in heel wat bossen terug te vinden.

Wandelroute in de tuin

Kom je van 10 tot en met 29 februari 2024 naar Arboretum Kalmthout, dan leidt een uitgestippelde route je langsheen verschillende soorten Galanthus. Want sneeuwklokjes bestaan in duizenden verschillende soorten. Er zijn er met net iets gelere blaadjes, met net iets groenere kroontjes en zelfs met dubbele bloemen. In de arboretumtuin groeien tientallen cultivars en botanische soorten. Maar waar komen ze eigenlijk écht vandaan, en aan welke bekende plantenjagers, verzamelaars en galanthofielen hebben ze hun namen te danken? Volg de sneeuwklokjesroute doorheen de tuin en ontmoet de mannen en de vrouwen achter enkele bijzondere sneeuwklokken.

Sneeuwklokjesverzamelaarsdag

Op zoek naar bijzondere sneeuwklokjes? Kom dan op zaterdag 10 februari 2024 naar de sneeuwklokjesverkoop in de loods, waar kwekers en verzamelaars hun meest bijzondere Galanthus aanbieden. Die dag is er van 14 tot 15.30 uur ook een lezing door sneeuwklokjesexpert Anne Repnow (DE) 'Snowdrops – Old and New Favourites' .

Tickets beschikbaar vanaf 2024. Meer info vind je hier.

Organisator:
Arboretum Kalmthout