Hamamelisfeesten 2021

Wanneer
  • van 9 januari 2021 tot 28 februari 2021
Prijs
Inbegrepen in toegangsticket. Reserveer je tickets met tijdslot vooraf.
Bloeiende toverhazelaar in Arboretum Kalmthout. Hamamelis x intermedia 'Sister Jelena', oranje bloemen op kale tak, close-up, onscherpe achtergrond.

De winter in Arboretum Kalmthout is een magisch seizoen want dan bloeien de toverhazelaars. Kom tijdens de Hamamelisfeesten genieten van een wandeling in de buitenlucht en doe inspiratie op voor je eigen tuin. Door de grote diversiteit, bloeien de Hamamelis-cultivars op verschillende tijdstippen en kun je vanaf december tot eind februari genieten van de kleuren en van het heerlijke parfum dat ze doorheen de arboretumtuin verspreiden.

Volg de uitgestippelde Hamamelisroute en ontdek de boeiende, persoonlijke verhalen van onze gidsen over hun favoriete toverhazelaar. Volg je de gratis audio-tour via de Erfgoed-app op je smartphone, dan krijg je heel wat extra informatie over de Hamameliscollectie van Arboretum Kalmthout, de grootste op het Europese vasteland.

 

Tot drie dagen vooraf, kun je een privé-rondleiding met een gids boeken: voor jezelf, je gezin en/of je knuffelcontact (max. 3 volwassenen + 1 gids, kinderen onder 12 jaar zijn niet meegeteld). Je hebt de keuze uit verschillende themawandelingen, waaronder toverhazelaars en winterbloeiende planten.

Bekijk hier de reportage die ATV kwam draaien tijdens het openingsweekend.

Regardez ici le reportagde du RTBF du 31 janvier 2021. 

Omwille van de Covid-19 veiligheidsmaatregelen, zijn er tijdens de Hamamelisfeesten 2021 geen groepsbezoeken mogelijk. Wil je de tuin bezoeken, reserveer dan een ticket met tijdslot vooraf via de website.

De laatste Covid-19 veiligheids-updates in Arboretum Kalmthout lees je hier.

Frederic van Strydonck, kleinzoon van Jelena De Belder -samen met echtgenote Robert De Belder bezieler van het arboretum- maakte begin 2021 dit mooie filmpje over de toverhazelaars. 

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende van de detaillijst