Hamamelisfeesten

Wanneer
  • van 6 januari 2022 tot 27 februari 2022
Oranje hamamelisbloemen onder sneeuwtapijt

Toverhazelaars, Hamamelis, bloeien in de herfst of in de winter, ongeacht koude of sneeuw. Ze hebben gele, oranje of rode bloemen op kale takken en verspreiden een krachtig, maar heerlijk zoet parfum. De verzameling toverhazelaars in Arboretum Kalmthout is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste exemplaren.

Volg de pijlen 

Een uitgestippelde Hamamameliswandeling leidt je langs de bloeiende toverhazelaars in Arboretum Kalmthout. Onderweg kom je met de Erfgoedapp meer te weten over deze wonderlijke winterbloeier. De route leidt je ook langs andere winterbloeiende planten zoals winterzoet, sneeuwbal, cyclaam, gewone hazelaar, schijnhazelaar, winterjasmijn, sneeuwklokjes en helleborus.

Of laat je rondleiden 

Tussen 6 januari en 27 februari staat elke dag om 14 uur een gids klaar om je rond te leiden. Je kan ook elke dag een privérondleiding met thema toverhazelaars en winterbloeiende planten aanvragen. Kijk naar het overzicht van rondleidingen voor meer details.

Miss Hamamelis 2022

Op 30 januari 2022 kan je een bloeiende tak van je toverhazelaar uit eigen tuin laten meedingen naar de titel van Miss Hamamelis. Kijk hier voor meer details.

Organisator:
Arboretum Kalmthout