Hamamelisfeesten

Wanneer
  • van 6 januari 2018 tot 28 februari 2018
Prijs
maandag t/m zaterdag € 7, zondag & sneeuwklokjesweekend € 8,5. Jaarkaarthouders, RHS leden en kinderen -12 jaar gratis.
Een man en een vrouw staan bij twee banners in de tuinborders van Arboretum Kalmthout, ze lezen over de winterbloeiers, op de achtergrond gele en roze toverhazelaars in de winterzon.

De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de winterbloeiers. De toverhazelaars, Hamamelis is hun wetenschappelijke naam, zijn werkelijk betoverend. Ze bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op de kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin.

Bloeiende Hamamelis, toverhazelaar, in Arboretum Kalmthout. Close-up van een takje met felle oranjegele bloemensliertjes.

De verzameling toverhazelaars is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste en grootste gekende exemplaren. Doorheen de arboretumtuin is een wandelroute uitgestippeld die je langs alle winterbloeiers leidt.

Tijdens de Hamamelisfeesten zijn er elke zondag ieder uur tussen 11 en 16 uur wandelingen met gids. De wandelingen duren ongeveer één uur en brengen je langs de toverhazelaars en de andere winterbloeiende planten. Om 14 uur is er een Franstalige rondleiding.
De gegidste rondleiding is inbegrepen in je toegangsticket, afspraak bij de vuurschaal.


Met dank aan WALFiLLi voor het ter beschikking stellen van de vuurschaal.

Campagnebeeld Gezellig Buiten, winters weidelandschap met een groepje mensen rond een vuurkorf.
Gezellig buiten: Koud weer, heerlijk warme sfeer!

Kom deze herfst en winter gezellig buiten

Gezellig Buiten bundelt winterse activiteiten vol vuur en licht in de provincie Antwerpen. Provinciale domeinen en locaties dompelen zich onder in een gezellige, feeërieke sfeer. Kom Gezellig Buiten in het Vrijbroekpark, De Schorre, de Hoge Rielen (georganiseerd door de Warande), het Suske en Wiske – Kindermuseum, het Rivierenhof, het Zilvermeer, Arboretum Kalmthout, De Lilse Bergen en Keiheuvel. Ook tijdens de wintermaanden is het warm en vurig in de provincie Antwerpen. Koud weer, heerlijk warme sfeer!

www.gezelligbuiten.be

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende