Hamamelisfeesten

Wanneer
  • van 6 januari 2020 tot 29 februari 2020
Prijs
maandag t/m zaterdag € 7, zondag & sneeuwklokjesweekend € 8,5. Jaarkaarthouders en kinderen -12 jaar gratis.
Een man en een vrouw staan bij twee banners in de tuinborders van Arboretum Kalmthout, ze lezen over de winterbloeiers, op de achtergrond gele en roze toverhazelaars in de winterzon.

Hamamelisroute
De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de winterbloeiers. De toverhazelaars, Hamamelis is hun wetenschappelijke naam, zijn werkelijk betoverend. Ze bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op de kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin. De verzameling toverhazelaars is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste en grootste gekende exemplaren. Doorheen de arboretumtuin is een speciale wandelroute uitgestippeld die je langs alle winterbloeiers leidt.

Ontdek de prachtige winternatuur samen met een gids
Elke zondag kun je vanaf 11 uur ieder uur aansluiten voor een geleide wandeling door de arboretumtuin. De rondleiding brengt je langs de toverhazelaars en de andere winterbloeiende planten, en duurt ongeveer één uur. Inschrijven is niet nodig, deelname is inbegrepen in je toegangsticket. Om 14 uur start er ook een wandeling in het Frans. Afspraak aan de vuurschaal!

Meer info over toverhazelaars vind je op www.hamamelis.be

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende van de detaillijst