Kinderworkshop: ikebana - thema jongensdag of kinderdag

Els Claes

Status
Wanneer
  • woensdag 2 mei 2018 van 14 uur tot 16 uur
Prijs
€ 17,50 (jaarkaarthouders € 15)
Uiterste inschrijfdatum
donderdag 26 april 2018
Een jongen werkt geconcentreerd aan een Japans bloemschikwerk met groene bladeren volgens de ikenobo kunst.

In deze workshop leer je Japans bloemschikken, of ikebana, met takken, blaadjes en bloemen. Niet alleen het materiaal dat je gebruikt, maar ook de schikking van je bloemstuk draagt een speciale betekenis.

In Japan is het feest op 5 mei, want dan is het 'Kodomo-no-hi', jongensdag of kinderdag. Vroeger noemde men het irisdag, iris als symbool voor een goede gezondheid. De bladeren van de iris worden wel eens als zwaarden gezien, als symbool voor kracht en drang om door te zetten. Laat je inspireren en maak een krachtige ikebana schikking met sterke bladeren of takken en met fellere bloemkleuren. Aan het einde van de les neem je een pronkstuk mee naar huis!

Heb je de smaak te pakken? Schrijf je dan ook in voor de volgende ikebana kinderworkshop, iedere les heeft een ander thema.

LEEFTIJD: voor jongens en meisjes van 9 tot 15 jaar
VOORKENNIS: geen
MATERIAAL MEE TE BRENGEN: schaar(tje), klein handdoekje voor je handen, klein kartonnen doosje met doek om je werkstukje 'veilig' mee naar huis te nemen
INBEGREPEN : vaas(je), oasis, groenmateriaal, drankje
MINIMUM AANTAL DEELNEMERS: 4
MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS: 9

Een vrouw werkt de laatste details af aan twee grote Japanse bloemschikwerken volgens de ikenobo kunst.

Els Claes heeft sinds jongs af een liefde voor natuur, kunsten en ambachten. Naast haar beroep als landschapsarchitecte is zij sinds 1985 gepassioneerd door ikebana, en meer specifiek de Ikenobo school. Haar passie voor de Japanse cultuur stimuleert haar om zowel in Europa als Japan haar kennis te verdiepen. Naast het organiseren van tentoonstellingen, evenementen en workshops geeft zij ook les ikebana in o.a. Arboretum Kalmthout. Voor Els is ikebana onuitputtelijk en kent het geen leeftijd. Momenteel draagt zij de graad van Professor in Ikenobo Ikebana.

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende