Miss Hamamelis 2023

Fier op je eigen bloeiende toverhazelaar? Ding mee naar de titel van Miss Hamamelis 2023 en breng een tak Hamamelis uit jouw tuin naar Arboretum Kalmthout. Een professionele jury en het publiek kiezen.

Wanneer
  • zondag 29 januari 2023 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
gratis deelname aan de wedstrijd, toegang tuin betalend

Vandaag ben je uitgenodigd om een takje van een bloeiende toverhazelaar uit je eigen tuin mee te brengen en te laten meedingen naar de begeerde titel ‘Miss Hamamelis 2023’. Alle ingezonden takjes worden opgesteld in een presentatiestand in het onthaalgebouw waarna een publieks- en professionele jury de tentoongestelde inzendingen zal beoordelen. De mooist bloeiende takken bekronen ze met ‘Miss Hamamelis 2023’.

Voor elke winnaar een prijs

Er zijn verschillende categorieën: beste gele, beste rode, beste oranje en best geurende. En ook de allermooist bloeiende van alle inzendingen zal gekozen worden. Voor elke inzender van een winnend takje is er een passende prijs. Terwijl de jury haar werk doet kun je een wandeling maken door de arboretumtuin of genieten van een lekker kopje koffie in de cafetaria.

Wanneer kun je takjes inleveren?

Takjes inleveren kan op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari 2023 tussen 10 en 17 uur, of op zondag 29 januari tussen 10 en 10.30 uur.

Stemrondes

Het publiek kan stemmen op zondag 29 januari tussen 11 en 14 uur in het onthaalgebouw van Arboretum Kalmthout (vrije toegang). De winnaars worden op zondag 29 januari om 15 uur door de jury bekend gemaakt.

Mag je takjes snoeien van je toverhazelaar?

Toverhazelaars hoef je eigenlijk niet te snoeien, maar het kan en mag wel. Ze maken moeilijk wondweefsel waardoor lang werd afgeraden om de struiken te snoeien. De visie van tuiniers is ondertussen geëvolueerd. Zolang de takken niet dikker zijn dan een vinger, is er geen probleem. Je kunt dus gerust takken knippen om binnen in huis te halen.

Hamamelisfeesten 2023

Nog tot eind februari 2023 houdt Arboretum Kalmthout de Hamamelisfeesten. De Hamamelisroute in de arboretumtuin leidt je langs alle bijzondere toverhazelaars. Met meer dan 140 verschillende soorten bezit Arboretum Kalmthout de grootste verzameling in heel Europa.

Organisator:
Arboretum Kalmthout