Nachtvlindernacht

Ze vliegen ’s nachts, zijn onopvallend gekleurd en zijn dus moeilijk te spotten: nachtvlinders. Door ze te vangen, kun je ze tellen én van dichtbij bekijken. Daarna mogen ze weer vrij! Kom het ontdekken op de speciale ochtendopening na de nachtvlindernacht en spot de mot!  

Wanneer
  • zondag 21 augustus 2022 van 08.30 uur tot 10.30 uur
Prijs
inbegrepen in toegangsticket tuin (€ 7 | € 1,40 UiTPAS met kansentarief | jaarkaart, museumpas, kinderen -12 jaar gratis)

Vlinders zijn wonderlijke wezens, misschien wel de mooiste insecten op aarde. Met hun gefladder en opvallende kleuren maken ze ons blij, en we voelen ze in onze buik als we verliefd zijn. Maar die vrolijke fladderaars zijn meer dan alleen maar mooi. Ze zijn erg bijzonder, sterk en slim. Sommigen zijn jammer genoeg ook bedreigd.

Vlinders doorlopen enkele fases: eerst zijn ze eitje, dan worden ze rups en groeien ze goed. Daarna worden ze pop of cocon. Tijdens die fase ontwikkelen de insecten zich tot vlinders. Wanneer ze volgroeid zijn verlaten ze de pop of cocon, drogen ze even op en vliegen tenslotte de wijde wereld in. Sommige vlinders leggen grote afstanden af, anderen blijven dichtbij. Het zijn in elk geval prachtige dieren om te bewonderen op zonnige dagen, onder meer in de vlindertuin. Uitzonderlijk kun je op 21 augustus nachtvlinders komen bewonderen in Arboretum Kalmthout. 

 

Lees hier alles over de nachtvlindervangst van 2021. 

Organisator:
Arboretum Kalmthout