Plantendag najaar

Wanneer
  • zondag 6 oktober 2019 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
€ 8,50 voorverkoop | € 10 kassa | € 3 museumpas (jaarkaarthouder en kinderen -12 jaar gratis)
Twee vrouwen kijken naar een aankondiging op een houten staander, temidden van prachtig gedecoreerde standen met bijzondere groenten, klimplanten, zadenselecties en herfstkleuren. Plantendag najaar in Arboretum Kalmthout.

Op deze oudste plantenbeurs van België bieden zorgvuldig geselecteerde meesterkwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Elk zijn ze specialist binnen hun aangeboden sortiment. De plantendag van Arboretum Kalmthout is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber!

Een man wandelt voorbij een kleurrijke selectie bloemen en planten en bekijkt de naamkaartjes, op de achtergrond tientallen bezoekers tussen de kraampjes op een zonnige plantendag najaar in Arboretum Kalmthout.

Gratis rondleidingen
Maak een wandeling door de arboretumtuin, volop in herfstkleuren. Tussen 11 en 16 uur zijn er elk uur gratis rondleidingen met gids, ze duren ongeveer één uur.

Gratis plantenparking
Voor wie veel te dragen heeft, is er een gratis plantenparking. Je kunt er je aankopen in bewaring laten terwijl je geniet van een wandeling in de tuin of een drankje in de cafetaria. Op het einde van je bezoek haal je je planten af aan het ophaalpunt van de plantenparking.

Cadeau- & boekenshop
Dé plek voor interessante tuinboeken en originele cadeaus.

Kassa
Kassa van 9.30 tot 16.45 uur.

Tickets in voorverkoop vanaf 1 augustus
Koop je ticket vooraf en loop tijdens de plantendag meteen door naar de ticketcontrole. Tickets te koop aan de balie, of per post (verzending gratis) na betaling op het rekeningnummer IBAN BE44 4045 0385 6145 (Arboretum Kalmthout EVAp vzw), mededeling: vvk plantendag + jouw naam. Tickets worden tot en met 30 september opgestuurd, daarna enkel nog te verkrijgen aan de balie tot op de dag vóór de plantendag.

Extra parkeergelegenheid
Er zijn 200 extra parkeerplaatsen aan het NMBS-station van Kalmthout op slechts 200m van de ingang van Arboretum Kalmthout, of op het marktplein (600m). Van hieruit rijdt een gratis pendelbus tussen 10 en 16.30 uur.

Kom met de trein
Gemakkelijker kan het niet, de trein stopt op wandelafstand (5 minuten) van de ingang.

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende van de detaillijst