Plantendag najaar

De online-ticketverkoop is gestart.

Wanneer
  • zondag 3 oktober 2021 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
€ 10 | jaarkaarthouder, museumpas en kinderen -12 jaar gratis

Niet te missen plantenbeurs

Het najaar is een ideaal plantseizoen. De bodem is nog voldoende warm om wortels te laten groeien zodat je alvast een voorsprong neemt op het komende voorjaar. Tijdens onze plantendag -de oudste plantenbeurs van België- ontmoet je in één keer de allerbeste plantenkwekers uit België, Nederland en Duitsland. Ze brengen een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Elk zijn ze specialist binnen hun aangeboden sortiment. Aan hun standen geven zij praktische tips en professioneel tuinadvies. De plantendag van Arboretum Kalmthout is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber!

Tickets online 

Koop je tickets vooraf en loop meteen door naar de ticketcontrole. Tickets ook beschikbaar aan de dagkassa van de plantendag. Gratis toegang op vertoon van een geldige jaarkaart of museumpas, en voor kinderen jonger dan twaalf jaar.

Covid-19 maatregelen

De plantendag van Arboretum Kalmthout bezoek je in de meest veilige omstandigheden. Alle standen staan op ruime afstand van elkaar, en ook onderling houden we 1,5 m afstand. Draag je mondmasker bij de verkoopstanden, in en om het onthaalgebouw en op drukke plekken zoals op de parking. In de tuin hoeft het niet.
Volg de signalisatie ter plaatse goed op, samen houden we het veilig. Heb je vragen? Op de website bundelden we de meest gestelde vragen over onze Covid-19 veiligheidsmaatregelen.

Praktisch

Plantenparking
Heb je veel planten om te dragen en wil je nog een wandeling maken, de shop of cafetaria bezoeken? Geef dan je planten in bewaring bij de gratis plantenparking. 

Toegang tot de tuin inbegrepen
Maak kennis met de uitgebreide plantencollectie van Arboretum Kalmthout en geniet van een wandeling in de 12,5 ha grote arboretumtuin, nu volop in herfstkleur.

Gratis rondleidingen
Maak een wandeling door de arboretumtuin, volop in herfstkleuren. Tussen 11 en 16 uur zijn er elk uur gratis rondleidingen met gids, ze duren ongeveer één uur. Sluit aan zonder te reserveren, max. 25 deelnemers.

Eten & drinken
Arboretum Kalmthout volgt nauwgezet de corona-veiligheidsrichtlijnen van de overheid op. Er is horeca aan het Vangeertenhof en in de cafetaria met tuinterras. Zelfbediening.

Cadeau- & boekenshop
Ken je onze cadeau- & boekenshop al? Dé plek voor interessante tuinboeken en originele cadeaus.

Extra parkeergelegenheid
Er zijn 200 extra parkeerplaatsen aan het NMBS-station van Kalmthout op slechts 200m van de ingang van Arboretum Kalmthout, of op het marktplein (600m).

Kom met de trein of met de fiets
Gemakkelijker kan het niet, de trein stopt op wandelafstand (5 minuten) van de ingang. En ook de fietsostrade F14 Antwerpen-Essen ligt vlak naast het domein.

Organisator:
Arboretum Kalmthout