Plantendag voorjaar 2024

Groene vingers? Kom planten kopen bij de allerbeste kwekers op de plantenmarkt voor één dag, middenin de tuin van Arboretum Kalmthout.

Wanneer
  • zondag 21 april 2024 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
€ 12 voorverkoop (online) | € 14 dagverkoop (kassa vanaf 9.45 uur en online) | gratis met jaarkaart, museumpas en voor kinderen -12 jaar | € 2,40 UiTPAS met kansentarief (enkel aan dagkassa)

Ben je een border aan het aanplanten, wil je dringend je bloembakken vullen of ben je op zoek naar niet-alledaagse groenten voor je moestuin? Kom dan snuisteren op de plantendag van Arboretum Kalmthout tussen de vele kramen boordevol bijzondere planten, bomen, struiken, zaden, bollen en knollen. Je kunt er op één dag terecht bij de allerbeste kwekers van België en omstreken voor allerhande tuinplanten en botanische zeldzaamheden, en dat in het prachtige kader van de arboretumtuin.

Toegang tot de tuin inbegrepen
Maak kennis met de uitgebreide plantencollectie van Arboretum Kalmthout en geniet van een wandeling in de 13,5 ha grote arboretumtuin, nu volop in lentebloesem.

Elk uur gratis rondleidingen
Maak samen met een gids een wandeling door de arboretumtuin, volop in lentesfeer. Tussen 11 en 16 uur zijn er elk uur gratis rondleidingen, ze duren ongeveer één uur. Sluit aan zonder te reserveren, max. 25 deelnemers. De gids deelt een kwartier vooraf polsbandjes uit aan het vertrekpunt aan de Oudolf Borders (aangegeven met wegwijzers).

TICKETS - beschikbaar online

Koop je ticket online
Koop je ticket voordelig in voorverkoop via de ticket-webshop (€ 12). Met je e-ticket op zak loop je op de plantendag vlotter door naar de ticketcontrole. Tickets op de plantendag zelf zijn zowel online als aan de dagkassa (vanaf 9.45 uur) beschikbaar en kosten dan € 14.

Gratis toegang met je jaarkaart of je museumpas
Op vertoon van een geldige jaarkaart of museumpas, heb je gratis toegang tot de plantendag. En ook kinderen jonger dan twaalf jaar bezoeken de plantendag gratis. Zij hoeven geen ticket te reserveren en kunnen meteen doorlopen naar de ticketcontrole.

Gratis toegang aan de dagkassa met de volgende lidkaarten:
Gratis toegang met de volgende geldige kaarten: Riebedebie-paspoort (max. 2 personen), Prova-kaart (enkel het Prova-lid), Vriendenkaart Botanische Tuin van Meise (aantal personen op de kaart), en Vriendenkaart van Hortus botanicus Leiden (aantal personen op de kaart).

Korting op vertoon van deze kaarten aan de dagkassa
EU disability card, hotelvoucher en Bokrijk.

Praktisch

Betaalmogelijkheden bij de standhouders
Cash of elektronisch betalen.

Kruiwagens & plantenparking
Help mee de plastic afvalberg verminderen en breng je eigen draagtassen of plantenbakjes mee naar de plantendag.
Heb je veel of zware planten gekocht, dan kun je een kruiwagen lenen om je aankopen te vervoeren (waarborg: € 50, rijbewijs of ID-kaart). Op de plantenparking kun je je aankopen veilig in bewaring laten, en ondertussen genieten van een wandeling in de arboretumtuin of van een hapje of een drankje in de cafetaria of in de tuinbar.

Eten & drinken
De cafetaria in het onthaalgebouw en het patioterras zijn open. Je vindt er warme en koude dranken, kleine snacks en verse soep en gebak. In de tuinbar aan het Vangeertenhof kun je, met zicht op de arboretumtuin, ook terecht voor een hapje en een drankje.

Cadeau- & boekenshop
Ken je onze cadeau- & boekenshop al? Dé plek voor interessante tuinboeken en originele cadeaus.

Bereikbaarheid
Arboretum Kalmthout is bereikbaar met de trein, het ligt recht tegenover het NMBS-station van Kalmthout.
Voor fietsers zijn er de fietsstallingen. Arboretum Kalmthout ligt naast de Fietsostrade F14 Antwerpen-Essen.
Kom je met de auto, parkeer je wagen dan aan het station, op 200 meter stappen van de ingang. Ook op het marktplein van Kalmthout is er extra parkeergelegenheid, van hieruit is het 600 meter stappen.

Op regelmatige tijdstippen zal er een shuttlebus rijden tussen de parking van Arboretum Kalmthout en het marktplein van Kalmthout (600 m). Bezoekers van de plantendag kunnen hiervan gratis gebruikmaken.

Organisator:
Arboretum Kalmthout