Plantendag voorjaar

Wanneer
  • zondag 14 april 2019 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
€ 8,50 / jaarkaarthouder en kinderen tot 12 jaar gratis / € 1,5 met museumpas
Plantendag. De zon schijnt. Op de weide in de tuin wandelen honderden bezoekers langs kraampjes. Ze bekijken en kopen er planten.

Plantendag

Op deze oudste plantenbeurs van België vind je zorgvuldig geselecteerde meesterkwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland. Zij bieden een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Elk zijn ze specialist binnen hun aangeboden sortiment. De plantendag van Arboretum Kalmthout is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber!

Gratis rondleidingen

Maak een wandeling door de arboretumtuin, volop in lentebloesems. Tussen 11 en 16 uur zijn er elk uur gratis rondleidingen met gids, ze duren ongeveer één uur. Om 14 uur is er een Franstalige rondleiding met gids. Deze rondleidingen zijn inbegrepen in je toegangsticket, reserveren is niet nodig.

Een groep bezoekers luistert naar de gids in Arboretum Kalmthout, op het gazon omgeven door bloemborders en grote bomen. Licht bewolkte dag in juni.

Gratis plantenparking

Geef je aankopen gratis in bewaring in de plantencrècge en maak nog van een wandeling in de tuin of geniet van een drankje op het terras.

Cadeau- & boekenshop

Dé plek voor interessante tuinboeken en originele cadeaus.

Tickets

Kassa van 9.30 tot 16.45 uur. Tickets kosten € 8,5 en zijn in voorverkoop verkrijgbaar aan de balie van het onthaalgebouw. TIP: neem een jaarkaart, de toegang tot de plantendag is dan gratis en je kunt meteen doorlopen naar de ticketcontrole.

Extra parkeergelegenheid

Er zijn 200 extra parkeerplaatsen aan het NMBS-station van Kalmthout op slechts 200m van de ingang van Arboretum Kalmthout, of op het marktplein (600m). Van hieruit rijdt een gratis pendelbus tussen 10 en 16.30 uur.

Kom met de trein

De treinhalte van Kalmthout ligt op wandelafstand (5 minuten) van de ingang.

Meer informatie over bereikbaarheid vind je op onze website.

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende van de detaillijst