Plantendag voorjaar AFGELAST

Om de verdere verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) te vermijden neemt Arboretum Kalmthout de volgende bijkomende maatregelen, zeker tot en met 5 april.. Zodra er andere instructies van de overheid komen, passen we onze maatregelen aan.

Het domein gaat volledig dicht voor alle bezoek. 

Het onthaalcentrum en het plantencentrum blijven gesloten.
Alle publieksactiviteiten, verhuur en groepsbezoeken tot en met 5 april gaan niet door.

De Paasspeurtocht en de plantendag van 19 april worden geannuleerd. 

Onze medewerkers blijven, zo goed als mogelijk, bereikbaar via info@arboretumkalmthout.be.

Status
Afgelast
Wanneer
  • zondag 19 april 2020 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
€ 8,50 voorverkoop | € 10 kassa | € 3 museumpas (jaarkaarthouder en kinderen -12 jaar gratis)
Grote drukte tussen de vele kraampjes en planten in pot op de evenementenweide van de plantendag in Arboretum Kalmthout.

Plantendag

Op deze oudste plantenbeurs van België vind je zorgvuldig geselecteerde meesterkwekers en verzamelaars uit binnen- en buitenland. Zij bieden een ongekende variatie van bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten. Elk zijn ze specialist binnen hun aangeboden sortiment. De plantendag van Arboretum Kalmthout is een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber!

gidsen

Gratis rondleidingen

Maak een wandeling door de arboretumtuin, volop in lentebloesems. Tussen 11 en 16 uur zijn er elk uur gratis rondleidingen met gids, ze duren ongeveer één uur. Om 14 uur is er een Franstalige rondleiding met gids. Deze rondleidingen zijn inbegrepen in je toegangsticket, reserveren is niet nodig.

Bezoekers bekijken de planten in pot en op tafels van de standhouders op de evenementenweide van de plantendag voorjaar in Arboretum Kalmthout.

Gratis plantenparking

Voor wie veel te dragen heeft, is er een gratis plantenparking. Je kunt er je aankopen in bewaring laten terwijl je geniet van een wandeling in de tuin of een drankje in de cafetaria. Op het einde van je bezoek haal je je planten af aan het ophaalpunt van de plantenparking.

Plantencentrum

Het plantencentrum van Arboretum Kalmthout is gespecialiseerd in zeldzame bomen, struiken en vaste planten. Ter gelegenheid van de plantendag, presenteert de tuinchef zijn favoriete planten van het moment.

Cadeau- & boekenshop

Dé plek voor interessante tuinboeken en originele cadeaus.

Kassa

Kassa van 9.30 tot 16.45 uur.

Tickets in voorverkoop vanaf 10 februari

Koop je ticket vooraf en loop op de plantendag meteen door naar de ticketcontrole. Tickets zijn te koop aan de balie, of worden gratis per post toegestuurd na betaling op het rekeningnummer IBAN BE44 4045 0385 6145 (Arboretum Kalmthout EVAp vzw), mededeling: vvk plantendag + jouw naam en adres. Tickets worden tot en met 10 april 2020 opgestuurd, daarna tickets aan voorverkooptarief enkel nog te verkrijgen aan de balie tot op de dag vóór de plantendag, zaterdag 18 april 2020.

Extra parkeergelegenheid

Er zijn 200 extra parkeerplaatsen aan het NMBS-station van Kalmthout op slechts 200m van de ingang van Arboretum Kalmthout, of op het marktplein (600m). Van hieruit rijdt een gratis pendelbus tussen 10 en 16.30 uur.

Kom met de trein

Gemakkelijker kan het niet, de trein stopt op wandelafstand (5 minuten) van de ingang.

Hoe geraak je in Arboretum Kalmthout?

Op de website vind je meer info over toegankelijkheid en bereikbaarheid, met een uitgebreide routebeschrijving en voorzieningen voor onze bezoekers.

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende van de detaillijst