Porselein Design

Els de Haas-Boogmans

Wanneer
  • van 11 september 2021 tot 26 september 2021
Prijs
galerie gratis, tuin betalend

Els De Haas-Boogmans

Ter gelegenheid van een bijzondere verjaardag kreeg ik lang geleden van 6 dierbare vriendinnen een handbeschilderd gebakstel: een schaal met 6 gebaksbordjes. Ontroerd en verrukt van dit moois wist ik zeker dat ik deze techniek ook wilde leren en besloot les te nemen. Ik kwam als beginnende leerling bij Marianne Tonies en zij, één van Nederlands meest getalenteerde schilderessen, gaf mij de basis voor wat nu uitgegroeid is tot mijn passie. Ik heb het nooit meer los gelaten……….. deze vorm van schilderen hoort bij mij.

Op het (gekochte) porselein wordt met een grafietpotlood of met carbonpapier een afbeelding gemaakt. Dan worden de verschillende kleuren verfpoeders met een olie /medium aangemaakt en een eerste laag aangebracht. Het porselein wordt nu op ongeveer 800 graden in een speciale oven gebrand. Daarna wordt het met nieuw aangemaakte verven ‘verdiept', d.w.z. de afbeelding krijgt een tweede laag en wordt verfijnd. Als ik na de tweede brand nog niet helemaal tevreden ben, geef ik het werkstuk hier en daar de nodige accenten, de finishing touch en wordt het voor de derde keer gebrand.

Met mijn kennis, opgedaan in workshops en jarenlang volgen van schilderles, plus meer dan 25 jaar ervaring geef ik wekelijks les aan een klein groepje enthousiaste dames, organiseer ik workshops en schilder in opdracht.

In al de achterliggende jaren heb ik meerdere exposities gehouden, mocht ik op mooie fairs staan en nu is mijn tentoonstelling voor de tweede keer in het Arboretum te zien.

Ik ontmoet u graag in de Galerie van Arboretum in Kalmthout.

Organisator:
Arboretum Kalmthout