An Vanwesenbeeck

In de galerie : project B

Wanneer
  • van 1 juli 2023 tot 27 augustus 2023
Prijs
galerie vrij toegankelijk, toegang tot de tuin betalend

Voor deze expo heeft An Van Wesenbeeck grotendeels haar inspiratie gehaald uit bij-vriendelijke bloemen. Met dit project wil zij het woord van haar overleden dochter verder uitdragen : "De wilde bijtjes zijn met uitsterven bedreigd en de natuur heeft dringend onze hulp nodig."

Haar werk toont een verscheidenheid van (vaak wilde) bloemen, die met levendige kleuren en grove borstelstreken worden weergeven op een unieke,  bijzondere manier. Na het zeer goed observeren van een bepaalde bloem of plant, komt An gedeeltelijk los van de werkelijkheid en reflecteert dit op haar eigen nonchalante manier op het doek. Door verder door te werken op dezelfde plant, geraakt ze verder in dit proces, waardoor er abstracte werken ontstaan. Dit maakt dat er veel verscheidenheid is terug te vinden in haar werken. De verhouding tussen werkelijkheid en abstractie boeit haar mateloos en ze houdt van felle kleuren en grote licht-donker contrasten. Haar abstracte werken laten je wegdromen van de realiteit. An laat haar creatieve geest de vrije loop en dat wordt dan ook weerspiegeld in haar werk. 

An Vanwesenbeeck is een opkomende, plaatselijke kunstenares. Ze is opgegroeid in Kalmthout en woont nu met haar zoon in Berendrecht. Haar opleiding in de schilderkunst heeft ze afgerond aan de St.-Lucas Academie voor beeldende kunsten in Kapellen. An trekt regelmatig de vrije natuur in om inspiratie op te doen, de prachtige (vaak wilde) bloemen die haar camera-lens trotseren, uiten zich later in pareltjes op het doek.

Organisator:
Arboretum Kalmthout