De rozen bloeien

Thema's

Kom zomerwandelen in de rozentuin en laat je betoveren door de vele geuren en kleuren in het hart van de arboretumtuin. 

Wanneer
  • van 1 juni 2023 tot 30 juni 2023
Prijs
-12 jaar gratis | 12>17 jaar € 7 | +18 jaar € 9 | +65 jaar € 8 | online tickets met € 1 korting | met jaarkaart of museumpas gratis | UiTPAS met kansentarief € 1,60 en andere kortingen op vertoon van pas of kaart aan de kassa

Juni is de rozenmaand bij uitstek. Bezoek de rozentuin die zich tussen de grote vijver en de oude loods bevindt, een magneet op je zintuigen. Geniet van de kleurenpracht vanop een bank in de zon of steek je neus tussen de bloemen, heerlijk! 

Ongewoon

Atypisch voor een rozentuin en geheel volgens de Engelse cottage-stijl, staan de rozen er in informele perken tussen bolgewassen, éénjarigen, tweejarigen en vaste planten. Ook de rozencombinaties zijn eerder ongewoon. Oude en moderne rozen groeien door elkaar en de borders zijn – net als in de rest van Arboretum Kalmthout – niet volgens soort of oorsprong gerangschikt.

 

Buikgevoel

De rozentuin is voornamelijk het werk van twee mensen: grondlegster en vorige eigenaar Jelena De Belder en tuinchef op rust Eddy Avanture. Harmonie was hun doel, en ze volgden eerder hun buikgevoel dan een strak beplantingsplan. Veel rozen zijn meerdere malen verplant in de zoektocht naar een plekje waar hun kleuren en vormen het best tot hun recht komen. Het resultaat is een natuurlijk en organisch spel van kleuren en geuren tussen de verschillende rozenborders.

Tot hoog in de bomen

Je vindt rozen ook op andere plaatsen in Arboretum Kalmthout. Kijk dus eens met een “rozen”-bril rond en ontdek er misschien die je nooit eerder zag. Zo vind je botanische rozen langs de overkant van het beekje dat aan de rozentuin grenst, en mooie diverse cultivars in de blauwe tuin. Vlak bij de zwevende logeerplek Cocoon, kun je rozen tot hoog in de bomen zien klimmen. In de rode tuin zijn dan weer hevig roodbloeiende rozencultivars te bewonderen.

› Deel je rozenfoto’s met #arboretumkalmthout

Duik hieronder even in de rozen van Arboretum Kalmthout!