Tomatenfestival 2021

Wanneer
  • van 3 september 2021 tot 5 september 2021
Prijs
€ 7 vrijdag - € 8,5 zaterdag & zondag| jaarkaart, museumpas en kinderen <12 jaar gratis | toegang tot de tuin inbegrepen | tickets in voorverkoop vanaf augustus
Een man schikt tomaten en groenten in verschillende afmetingen en kleuren in een gouden kader op voet.
Bio tomaten- en groententeler Philip Vermeulen bij een selectie van zijn assortiment.

Het tomatenfestival presenteert ruim 300 opmerkelijke en zeldzame tomatenrassen in een uitgebreide tentoonstelling in het historische Vangeertenhof. Voor het samenstellen van de tentoonstelling wordt beroep gedaan op gepassioneerde liefhebber-telers en het gespecialiseerde biobedrijf van Philip Vermeulen, die met hart en ziel topkwaliteit oogst van bijzondere tomatenrassen. Stoffels Tomaten, één van de grotere Belgische vertegenwoordigers uit het commerciële circuit, zorgt voor heerlijke, ongewone tomaten en Belgische klassiekers

Traiteurs en lokale producenten laten je proeven van originele hapjes en producten met tomaat als hoofdingrediënt. Aan het kraam met verse tomaten koop je je ingrediënten om thuis de lekkerste gerechten klaar te maken.

Exclusieve tomatenpralines

Speciaal voor het tomatenfestival ontwierp de Kalmthoutse chocolatier Clément Ickx twee uitzonderlijke pralines in een verrassende combinatie met tomaat. Zijn creaties ‘Rito’ en ‘Muse’ zijn gebaseerd op de gelijknamige tomaatjes van Stoffels Tomaten. Wie het tomatenfestival bezoekt, kan deze bijzondere praline proeven én mee naar huis nemen, want ze zijn er in primeur te koop.

PROGRAMMA vrijdag

10.00 – 17.00 uur tentoonstelling en zadenverkoop

PROGRAMMA zaterdag & zondag

10.00 – 17.00 uur tentoonstelling en zadenverkoop
11.00 – 16.30 uur verkoop van hapjes, streekproducten en tomaten
14.00 uur seizoenswandeling met gids in de arboretumtuin (max. 25 personen)


Arboretum Kalmthout organiseert het Tomatenfestival volgens de op dat moment geldende COVID-19 veiligheidsmaatregelen van de overheid. Meer info over de maatregelen vind je op onze website.

Organisator:
Arboretum Kalmthout