Wintermannen-Wintervrouwen

Wanneer
  • van 17 januari 2020 tot 29 februari 2020
Prijs
Inbegrepen in je toegangsticket tot de tuin
Twee vrouwen, moeder en dochter poseren bij een rood bloeiende toverhazelaar in de winter.
'Wintervrouwen' Jelena De Belder (r.) en dochter Diane (l.) bij een rood-bloeiende Hamamelis x intermedia 'Diane'.

De winterbloeiende toverhazelaars, Hamamelis, zijn het paradepaardje van Arboretum Kalmthout. Naast de wilde soorten, vind je in de collectie zeer veel cultuurvariëteiten. Deze cultivars hebben uiteenlopende namen, zeer vaak vernoemd naar personen. Maar wie zijn of waren deze mensen? Een gerenommeerde botanicus uit de negentiende eeuw, een meisje of een wereldvermaarde rockster... Achter de toverhazelaars schuilt een bont gezelschap! Arboretum Kalmthout stelt je voor aan deze Wintervrouwen en Wintermannen. Je ontdekt ze tijdens je bezoek aan de arboretumtuin.

Cover van het boekje Wintermannen-Wintervrouwen bij de gelijknamige buitententoonstelling in Arboretum Kalmthout over de toverhazelaars die vernoemd zijn naar personen.
Het boekje Wintermannen-Wintervrouwen bij de gelijknamige buitententoonstelling is nu ook te koop in de cadeau- & boekenshop van Arboretum Kalmthout.

Boekje te koop in de cadeau- & boekenshop

Ter gelgenheid van de buitententoonstelling 'Wintermannen-Wintervrouwen' is er nu ook het gelijknamige boekje over cultivars van toverhazelaars die vernoemd werden naar mannen en vrouwen. Het verhaal over de naamgeving bij 61 toverhazelaars is telkens geïllustreerd met een foto van de persoon en van de toverhazelaar in bloei.
Het boekje kost € 2,5 en is te koop in de cadeau- en boekenshop van Arboretum Kalmthout (36 pagina's).

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende van de detaillijst