Workshop Kom op verhaal

Elselien Dijkstra

Wanneer
  • zondag 11 juni 2023 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Prijs
Per sessie: € 45 | jaarkaarthouder € 40 | kansentarief met UiTPAS € 9 (UiTPAS tickets enkel aan de balie)

Heb je altijd al willen schrijven maar weet je niet hoe te beginnen? Of schrijf je al langer maar lukt het niet om er tijd voor te maken of de inspiratie te vinden? Ben je op zoek naar schrijfplezier en wil je graag je verhalen delen met anderen? Kom dan naar het Arboretum en laat je inspireren door filosofe, redacteur en schrijfster Elselien Dijkstra.

We starten elke workshop met een korte uitleg en tips bij het schrijven van korte verhalen, het vinden van inspiratie en wat ervaren schrijvers hierover denken. Daarna gaan we zo snel mogelijk zelf aan de slag, want schrijven leer je vooral door het te doen.

We maken onze schrijfspieren los met schrijfoefeningen, waarbij we ons laten leiden door fragmenten van bekende schrijvers en het toeval. Schrijfplezier en spelen met taal staan voorop. Daarna trekt iedereen met individuele opdrachten de tuin in om op eigen tempo drie essentiële bouwstenen voor een kort verhaal te ontdekken.   

Aan het eind komen we weer bij elkaar en delen we onze ervaringen en ideeën. Iedereen werkt zijn of haar verhaal thuis verder uit. Aansluitend aan de reeks organiseren we een terugkomdag waarop alle deelnemers hun verhalen kunnen delen.

Je kunt je inschrijven voor één workshop of voor de hele reeks. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

Elselien Dijkstra (1980) studeerde filosofie in Leiden en volgde de driejarige opleiding Schrijven aan de Academie van Ekeren. Ze werkt als freelance redacteur en schrijver voor verschillende uitgeverijen in België en Nederland (www.zinspeler.be). Haar korte verhaal Jackies Rottweiler werd genomineerd voor de Literatuurprijs Amsterdam Nieuw West 2020. 

min. aantal deelnemers : 6

max. aantal deelnemers : 10

Organisator:
Arboretum Kalmthout