Workshop Masterclass wolvilten en natureprinting

Mirjam Withaar en Sarah Van Rossem

Status
Wanneer
  • zaterdag 12 oktober 2024 van 10 uur tot 16 uur
Prijs
€ 139 / jaarkaarthouder € 132
Uiterste inschrijfdatum
vrijdag 4 oktober 2024

In twee masterclasses nemen Mirjam en Sarah je mee op een kunstzinnig avontuur. Leer wolvilten van kunstenaar Mirjam Withaar en maak je eigen blad van vilt. Ontdek de techniek nature-printing van kunstenaar Sarah van Rossem en zet jouw indruk van de natuur om in een afdruk. Tussendoor is er ruimte om in de arboretumtuin te wandelen.

Workshop vilten

In deze workshop maak je een blad van vilt (± 20 x 25 cm) met de techniek natvilten. Laat je inspireren door verschillende bladeren. Welke bladvormen kom je tegen en hoe maken we de fijne nerven na met vilt? 

Je kunt zelf kiezen uit diverse kleuren wol en deze combineren naar eigen smaak. Je neemt een uniek blad van vilt mee naar huis die je kunt gebruiken als onderzetter of decoratie aan de muur. 

 

 

 

 

Workshop nature-printing

In de workshop nature-printing gaan we aan de slag met het vastleggen van prachtige vormen uit de natuur. Dit doen we door middel van etspers en etsinkt. Je leert over de techniek natureprinting, experimenteert en je zal verwonderd zijn over de verborgen details die te zien zijn in de afdrukken. In totaal maak je zo'n 5 kunstwerken op A5 formaat. 

 

 

 

LEEFTIJD : 15 t/m 99 jaar

VOORKENNIS : Niet nodig

MATERIAAL MEE TE BRENGEN: Een badhanddoek, schort/oude kleding, bladeren voor natureprint workshop.

INBEGREPEN : Materiaal, koffie of thee, taartje, bezoek arboretumtuin.

LUNCH: mag zelf mee gebracht worden of beperkte kaart in de cafetaria.

MINIMUM AANTAL DEELNEMERS: 8 personen

MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS: 12 personen

Mirjam Withaar is in 2018 afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost in Breda, met de opleiding Beeldende Kunst. Zij werkt in haar atelier in Maastricht, Limburg.

“Een groot deel van mijn werk is het verzamelen van beelden en verhalen die buiten in de natuur te vinden zijn. Natuurlijke structuren zoals de grove schors van een boom, bladskeletten, stenen in allerlei vormen en maten. Als ik buiten aan het wandelen ben gaat het niet om de afstand die ik afleg, maar om de dingen die ik om me heen zie. Dit betekent soms door je knieën door de varens heen turen. Kleine details te zien, de waterdruppels op een blad, het avondlicht op de bosbodem en mini korstmossen op een dode boomstam. De vergankelijkheid van alles wat groeit en leeft, leg ik vast in mijn werk, waardoor het tijdloos wordt. Op die manier vang ik herfstkleuren en stagneer ik het proces van verval. Opeens krijg je alle tijd om te kijken naar een grillig gat in een herfstblad of korstmos op een dode boomstam.”

 

 

 

 

Sarah van Rossem is in 2015 afgestudeerd aan de academie voor beeldende kunst en vormgeving in Tilburg. Zij werkt in haar atelier aan huis in Heesch, Noord-Brabant.

"De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron voor mij. Ik voel een constante drang om te creëren, om vast te leggen wat er is. Vaak doe ik dit heel basaal, ik gebruik de natuur en haar bijzondere vormen en structuren als stempel. De natuur is altijd in beweging. Ze bloeit, groeit, sterft af en kent in dit hele proces verschillende verschijningen. Met behulp van de etspers kan ik deze verschijningen heel precies vastleggen. Ze zijn haast fotografisch weergegeven, voor altijd. Mijn indrukken van de natuur veranderen onder de etspers in afdrukken.”

Organisator:
Arboretum Kalmthout