Workshop punch needle

Danielle Roothooft

Status
Wanneer
  • zondag 24 november 2019 van 10 uur tot 13.30 uur
Prijs
€ 40, jaarkaarthouder € 35
Uiterste inschrijfdatum
woensdag 20 november 2019

In de Verenigde Staten is 'punch needle' een traditionele en reeds lang gekende techniek om van oude, afgedankte wollen lappen of kleding tapijten te maken. Eerst haakte men lussen door een juten ondergrond, daarna werd de snellere techniek van de punchnaald uitgevonden. Sinds enige tijd is het punchen ook bij ons een populaire handwerktechniek geworden. Met fijnere naalden kun je zelfs punchen met borduurgaren en fijnere wolletjes, zoals lace en sokkenwol.

Een punch needle, of tuftnaald, is een naald met een handvat waardoor een draad loopt. Wanneer je de naald door de stof duwt, ontstaan er aan de andere zijde lussen. Zo borduur je eigenlijk tapijtjes. De kant waarop je puncht is dus de achterkant, al kan deze ook mooi zijn om als voorzijde te gebruiken!

Lesgeefster Danielle Roothooft leert je in deze workshop de basistechnieken van het punchen aan, zodat je erna zelf creatief aan de slag kunt met allerlei restjes uit je naaidoos.

Begeleiding: Danielle Roothooft

leeftijd: van 15 tot … jaar

voorkennis: geen, een minimum aan naaiervaring kan een pluspunt zijn

materiaal mee te brengen: schaartje met fijne punt, een stuk vilt voor de achterkant van je broche, bijpassend naaigaren (mag ietsje dikker zijn zoals cordonet)

inbegrepen: het nodige materiaal zoals borduurring en punch needle en wol of dmc kan van de lesgeefster gebruikt worden. Indien je wil kan je ook dmc perlé, nr 8 of gelijke dikte borduurgaren van ander merk meebrengen. Koffie en gebak. Als je de workshop prettig vind is het mogelijk om na de les de punchnaald en borduurring aan te kopen.  

minimum aantal deelnemers: 6

maximum aantal deelnemers: 10

Danielle Roothooft is van opleiding grafisch ontwerpster en werkt vooral als illustrator. De laatste jaren werd haar interesse voor naaldwerk meer en meer geprikkeld en hielp het haar om te ontsnappen aan een hectisch leven. Sinds 2007 is zij tevens begonnen met het ontwerpen en maken van teddyberen.

Organisator:
Arboretum Kalmthout

Volgende van de detaillijst