Plantendag najaar

Wanneer
  • zondag 6 oktober 2024 van 10 uur tot 17 uur
Prijs
€ 12 voorverkoop (online) | € 14 dagverkoop (kassa vanaf 9.45 uur en online) | gratis met jaarkaart, museumpas en voor kinderen -12 jaar | € 2,40 UiTPAS met kansentarief (enkel aan dagkassa)

Het najaar is een ideaal plantseizoen. De bodem is nog voldoende warm om wortels te laten groeien zodat je alvast een voorsprong neemt op het komende voorjaar. Tijdens de plantendag van Arboretum Kalmthout -de oudste plantenbeurs van België- ontmoet je in één keer de allerbeste plantenkwekers uit België en omstreken. Elk brengen ze een variatie aan bijzondere, nieuwe en zeldzame tuinplanten en zijn ze specialist binnen hun aangeboden sortiment. Aan hun standen krijg je praktische tips en professioneel tuinadvies. De plantendag is een niet te missen evenement voor iedere bloem- en plantenliefhebber!

Plantendag praktisch

Koop je tickets vooraf via de ticket-webshop. Met je e-ticket op zak loop je op de plantendag vlotter door naar de ticketcontrole. Bovendien is het voorverkooptarief een pak voordeliger! Tickets zijn ook aan de dagkassa beschikbaar vanaf 9.45 uur.

Gratis toegang met je jaarkaart of je museumpas
Op vertoon van een geldige jaarkaart of museumpas, heb je gratis toegang tot de plantendag. En ook kinderen jonger dan twaalf jaar bezoeken de plantendag gratis. Zij hoeven geen ticket te reserveren.

Gratis toegang aan de dagkassa met de volgende lidkaarten:
Gratis toegang met de volgende geldige kaarten: Riebedebie-paspoort (max. 2 personen), Prova-kaart (enkel het Prova-lid), Vriendenkaart Botanische Tuin van Meise (aantal personen op de kaart), en Vriendenkaart van Hortus botanicus Leiden (aantal personen op de kaart).  

Korting op vertoon van deze kaarten aan de dagkassa
EU disability card, hotelvoucher en Bokrijk.

Eten & drinken
De cafetaria in het onthaalgebouw en het patioterras zijn open. Je vindt er warme en koude dranken, kleine snacks, verse soep en gebak. In de tuinbar aan het Vangeertenhof kun je, met zicht op de arboretumtuin, terecht voor een hapje en een drankje.

Kruiwagens te leen
Help mee de plastic afvalberg verminderen en breng je eigen draagtassen of plantenbakjes mee naar de plantendag. Er is ook een uitleenpunt met kruiwagens. Heb je veel of zware planten gekocht, dan kun je een kruiwagen ontlenen om je aankopen te vervoeren (Waarborg € 50 of ID-kaart).

Bereikbaarheid

Arboretum Kalmthout ligt tegenover het NMBS-station van Kalmthout.

Voor fietsers zijn er de fietsstallingen op het domein. Arboretum Kalmthout ligt naast de Fietsostrade F14 Antwerpen-Essen.

Kom je met de auto, parkeer je wagen dan aan het NMBS-station van Kalmthout, op 200 meter stappen van de ingang. Ook op het marktplein van Kalmthout is er extra parkeergelegenheid, van hieruit is het 600 meter stappen.

Noteer alvast de datum van de voorjaarsplantendag: zondag 13 april 2025.

Organisator:
Arboretum Kalmthout