Avocado/Design voor zaad

Niets leuker dan je avocadopit op water te zien opgroeien tot een mooie kamerplant. Deze unieke tentoonstelling over avocado's en pithouders geeft je ongetwijfeld inspiratie om je avocadoboom gewoon zélf te kweken.

Wanneer
  • van 17 december 2022 tot 8 januari 2023
  • Uitzonderlijk gesloten op 25.12
Prijs
inbegrepen in toegangsticket tuin: € 7 | € 1,40 UiTPAS met kansentarief (UiTPAS tickets enkel aan de balie) | jaarkaart, museumpas, kinderen -12 jaar gratis
Acht gekleurde avocadovasen in glas, uit de avocadopitten groeien planten op water.
Avocado Vase by Ilex Studio

Avocado, een hype die blijft! Avocado/Design voor zaad is een tentoonstelling over avocado’s, het eigen opkweekplezier ervan en over hoe gek 'design voor zaad' kan zijn. Hippe koks en gezondheidsgoeroes prijzen de avocado de hemel in als superfood. Het verhaal van de groene, zachte vrucht is er één van superlatieven. Het is niet alleen lekker en gezond, maar ook een plezier om je eigen plant uit de pit op te kweken. Designers van over de hele wereld weten dat, en springen op de avocado-hype. Ontwerpen voor pithouders in 101 kleuren, vormen en materialen helpen je het hele kweekproces in stijl te laten gebeuren. Kom je ogen de kost geven en bewonder een uitgebreide designcollectie in Arboretum Kalmthout.

De tentoonstelling is te bewonderen in het Vangeertenhof van Arboretum Kalmthout, elke dag van 10 tot 17 uur (uitgezonderd  op 25/12 en 1/1).

Arboretum Kalmthout is exclusief verkooppunt van ILEX STUDIO. De cadeau- & boekenshop is elke dag open van 10 tot 17 uur (enkel gesloten op 25/12 en 1/1).

Organisator:
Arboretum Kalmthout