Keramische objecten en potvormen

Katrien Pandelaers

Wanneer
  • van 1 december 2022 tot 31 december 2022
  • Uitzonderlijk gesloten op 25.12
Prijs
galerie vrij toegankelijk, tuin betalend.

Katrien Pandelaers maakt voornamelijk organische objecten waarvan de huid bewerkt is zodat de werken een heel persoonlijk karakter krijgen.

Je kan de vormen en de texturen op verschillende manieren bekijken: als organismen uit de zee of als een weerspiegeling van haar persoonlijkheid. Daarnaast maakt zij ook vazen en keramische manden. Ook bij deze potvormen is het samenspel tussen de vorm en de textuur voor haar belangrijk. 

Als keramiste ben ik geïntrigeerd door organische vormen en kleuren. De texturen van bomen en planten, vormen van stenen en takken, holtes in bomen en rotsen en ook de schaduwen vind ik knap. Ik zoek de grens op van het materiaal en laat vervormingen ontstaan. Ik bouw mijn objecten met de hand op. Soms gebruik ik technieken die ervoor zorgen dat de beperkingen van het materiaal mee het resultaat van mijn abstract werk bepalen. 

Als kind volgde ik keramiekworkshops bij Marleen Vansteenvoort (Kalmthout). Al gauw richtte ik mijn eigen ateliertje in. Later volgde ik les in Atelier De Cirkel en na mijn vertalersopleiding, ben ik les gaan volgen aan de Academie van Schone Kunsten in Antwerpen en vervolgens in Hoogstraten. Hier leerde ik beter observeren en ontwerpen en ontdekte ik de sponsachtige vormen. Ik gaf ondertussen les in Tatteljee in Essen. In 2019 heb ik besloten om van mijn passie mijn beroep te maken en werk nu als lesgeefster bij Atelier-K! in Merksem en in mijn eigen atelier in Kalmthout (Heide).

Organisator:
Arboretum Kalmthout