Koop Arboretum Gin en help ons groeien

publish date
26.03.2021

Arboretum Kalmthout breidt uit. Onze botanische tuin van 12,5 hectare wordt in één klap 10.000 vierkante meter groter, oftewel twee voetbalvelden. Jij kunt ons helpen door meter of peter te worden van die extra vierkante meters. Of door een fles van onze exclusieve Arboretum Gin te kopen. 

Arboretum Gin is een volle en kruidige gin met een mix van acht botanische extracten, gestookt door Sterkstokers uit Sint-Lenaarts.

Geurige emmer

Het zijn de bloempjes van de gele toverhazelaars, Hamamelis, uit de tuin van Arboretum Kalmthout die de gin zo uniek parfumeren. Assistent-tuinchef Steven Vanden Bergh plukte op het hoogtepunt van de bloei in januari een geurige emmer vol, die meteen erna naar het Sterkstokers atelier vertrok. Daar zette Sterkstokers de bloemen eerst op alcohol, en maakte er vervolgens een maceraat van om het verder te destilleren tot een botanische gin.

Master distiller

Enkele weken later stapte Abraham Rammeloo, directeur-conservator van Arboretum Kalmthout, de stokerij binnen om samen met master distiller Thomas Cuyvers een selectie van botanicals te maken die de gin vervolledigen: jeneverbes, iriswortel, sleedoornbes, laurierblad, eikel, korianderzaad en rabarberstengel. Een combinatie van kruiden, bessen, bloemen, planten én bomen -helemaal arboretum waardig- die tegelijk zoet en pittig smaakt. De gin heeft een alcoholpercentage van 38%.
Bekijk de fotoreportage van het hele proces in het online fotoalbum.

Limited edition 

Arboretum Gin met eigen Hamamelisbloemen uit de oogst van januari 2021, komt in een beperkte oplage van 1.000 genummerde flessen van 500 ml. Arboretum Gin is samengesteld door Sterkstokers en Arboretum Kalmthout, en wordt gestookt in De Kempen in de Provincie Antwerpen. Een fles kost € 39,50 en is te koop in de cadeau- & boekenshop van Arboretum Kalmthout.

Het arboretum groeit

De opbrengst van de verkoop van deze gin gaan rechtstreeks naar de uitbreiding van het arboretum. Met jouw steun kunnen we de prachtige tuin, die nu aan het domein grenst, toevoegen aan het bestaande arboretum. Zo krijgen onze toekomstige bomen- en plantensoorten alle ruimte die ze nodig hebben om te groeien en te bloeien.

www.hetarboretumgroeit.be

Bruine fles Arboretum Gin met doorgesneden citroen en komkommer en leeg glas in de tuinuitbreiding van Arboretum Kalmthout

Waar koop je Arboretum Gin?