Hamamelisfeesten

Hamamelisroute

Een uitgestippelde Hamamamelisroute leidt je tussen 5 januari en 29 februari 2024 langs de bloeiende toverhazelaars in Arboretum Kalmthout. Aan de onthaalbalie krijg je de bijbehorende plattegrond. Onderweg vertellen de planten je zelf over waarom ze bijvoorbeeld zo wonderlijk bloeien in de winter, en nog veel meer. De route leidt je ook langs andere winterbloeiende planten zoals winterzoet, sneeuwbal, cyclaam, gewone hazelaar, schijnhazelaar, winterjasmijn, sneeuwklokjes en helleborus.

Tussen 5 januari en 29 februari 2024 staat bovendien elke dag om 14 uur een gids klaar om je rond te leiden. Kijk op de activiteitenkalender voor meer details. Tickets koop je best vooraf via de webshop of aan de balie, want het aantal deelnemers is beperkt.

Themawandeling toverhazelaars en winterbloeiende planten

Je kan ook elke dag een privérondleiding met thema toverhazelaars en winterbloeiende planten aanvragen. Kijk naar het overzicht van rondleidingen voor meer details.

Miss Hamamelis

Op 28 januari 2024 kan je een bloeiende tak van je eigen toverhazelaar uit eigen tuin laten meedingen naar de titel van Miss Hamamelis. Kijk op de activiteitenkalender voor meer details.

Miss Hamamelis verkiezingen in Arboretum Kalmthout. Een jury staat binnen in de galerie rond een tafel met glazen vaasjes, waarin verschillende soorten gelabelde Hamamelis takken gepresenteerd zijn. Sommige takken hebben oranje bloemen, andere felgele.