Curieuzeneuze kinderwandeling

Arboretum Kalmthout. Een gids en twee kleuterjuffrouwen staan bij een groepje kleuters en wijzen hen op iets. De kinderen geven elkaar een hand en kijken om zich heen.

Kinderen zijn nieuwsgierig en altijd volop in ontwikkeling. Een gids neemt de kinderen mee op ontdekkingstocht, maar laat de kleine curieuzeneuzen ook zelf in geuren en kleuren vertellen over hun ervaringen in de natuur. Hoe komt het dat sommige bloemetjes niet bevriezen in de winter? Hoe proeft een eetbaar kamperfoeliebloempje? Wat ruik, voel of hoor je? Een verfrissende kennismaking met de bomentuin!

periode: hele jaar

Een gids reserveren

Een bezoek met gids duurt ongeveer 1,5 uur, je kiest zelf het aanvangsuur. Er is geen minimum aantal personen bepaald. Vanaf 15 personen geniet je groepstarief aan € 6 per volwassene, kinderen -12 jaar en jaarkaarthouders gratis. Een gids voor een groep tot 25 personen kost € 55, scholen betalen € 35. Meer info over de tarieven vind je in openingstijden & toegangsprijzen. Voor scholen is er een aangepast programma, bekijk hier het aanbod voor scholen.