Curieuzeneuze kinderwandeling

Arboretum Kalmthout. Een gids en twee kleuterjuffrouwen staan bij een groepje kleuters en wijzen hen op iets. De kinderen geven elkaar een hand en kijken om zich heen.

Kinderen zijn nieuwsgierig en altijd volop in ontwikkeling. Een gids neemt de kinderen mee op ontdekkingstocht, maar laat de kleine curieuzeneuzen ook zelf in geuren en kleuren vertellen over hun ervaringen in de natuur. Hoe komt het dat sommige bloemetjes niet bevriezen in de winter? Hoe proeft een eetbaar kamperfoeliebloempje? Wat ruik, voel of hoor je? Een verfrissende kennismaking met de bomentuin!

periode: hele jaar

Een gids reserveren

Een bezoek met gids duurt ongeveer 1,5 uur, je kiest zelf het aanvangsuur. Een rondleiding kun je op elke dag van de week boeken, ook op zon- en feestdagen.

  • aangeboden talen: NL, FR
  • minimaal 1, maximaal 25 personen per gids
  • de reguliere toegangsprijzen voor een bezoek aan de tuin zijn van toepassing, zie openingstijden & toegangsprijzen
  • vanaf 15 personen geldt een voordelig groepstarief, enkel te koop aan de kassa voor de start van je bezoek
  • de bijdrage voor de gids bedraagt € 55 (scholen betalen € 40, info over aanbod voor scholen vind je hier), te betalen aan de kassa voor de start van de rondleiding
  • informeer naar de beschikbaarheid van een gids tot 5 dagen voor de gewenste start via het online reservatieformulier voor groepsbezoeken, of bel het onthaal via Tel. +32 (0)3 666 67 41. Een onthaalmedewerker bevestigt of er een gids beschikbaar is.