Doe de paardenbloemchallenge

Wanneer
  • van 1 april 2022 tot 31 mei 2022
Prijs
gratis

#paardenbloemchallenge

Oh wat houden we van een groen gazon, een biodivers gazon vol leven! Op dit moment bloeien de eerste paardenbloemen in ons wandelgazon. We dagen je uit. Kun jij een leuk schaduwbeeld maken met paardenbloemen? Laat huisgenoten, huisdieren, kinderen of attributen gerust meespelen in jouw schaduwfoto … 

Doe mee en win een jaarkaart

Deel jouw leukste foto met de hashtag #paardenbloemchallenge op Twitter, Facebook of Instagram. Wie voor 31 mei 2022 de tofste foto post, kan een jaarkaart voor vier winnen van Arboretum Kalmthout.
TIP: vergeet de N niet in paardenbloem ;-))

Medicijn en siroop 

Wist je dat de wetenschappelijke naam van paardenbloem Taraxacum officinale is en dat die officinale er dus op wijst dat de plant ooit als medicijn werd gebruikt? Van de blaadjes kun je een heerlijke salade maken, van de bloemen siroop en confituur. Paardenbloemen maken diepe penwortels, die nadat de plant afsterft gangen achterlaten en zo zorgen voor beluchting en afwatering van de bodem.

Witte paardenbloem? 

Wij hebben in de rotstuin, aan de ingang van Arboretum Kalmthout een Taraxacum albidum staan, een witte paardenbloem. Die bloeit nu. Ga zeker eens kijken bij je volgende bezoek.

Elke vierkante meter telt

Wist je dat wij met Arboretum Kalmthout partners zijn van zowel de #greendealnatuurlijketuinen als de  #samenvoorbiodiversiteit campagne? Zo willen we mee onze schouders zetten achter natuurlijke en biodiverse tuinen in België.  

Doe je mee? Vergeet hashtag #paardenbloemchallenge niet!

Paardenbloem met insect met stuifmeel op

Tips voor het maken van een paardenbloemfoto

  • Zoek het niet te ver, paardenbloemen zijn in deze periode overal te vinden, in vele gazons en zelfs tussen stoeptegels.
  • Kies een zonnig moment, waarop de bloemen mooi open staan
  • Kies een moment op de dag waarop je schaduw langer is
  • Laat je helpen door je huisgenoten of huisdieren.
  • Gebruik attributen die een mooie schaduw geven zoals een hoedje, parasol, …
  • Laat de paardenbloemen staan! Ze dragen bij tot de biodiversiteit en worden druk bezocht door bijen en hommels.
Organisator:
Arboretum Kalmthout